İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tarım Bakanlığı Genel Tarım Sigortası Fonu'na olan borçlar ile ilgili açıklama yaptı

Tarım Bakanlığı'ndan Genel Tarım Sigortası Fonu'na olan borçlar ile ilgili açıklama

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Toprak Ürünleri Kurumunun Genel Tarım Sigortası Fonuna olan borçları ile ilgili açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 21/01/17 17:10
okuma süresi: 3 dak.
Tarım Bakanlığı'ndan Genel Tarım Sigortası Fonu'na olan borçlar ile ilgili açıklama
A- A A+

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toprak Ürünleri Kurumunun Ülkemiz için vazgeçilmez ve özellikle Çiftçi ve Hayvancısının üretim yapabilmesi için ne denli önemli olduğu ortadadır.

Bu gerçekten yola çıkarak, TÜK üzerinden kişisel çatışmalara girilmesinin doğru olmadığına inansakta Sn. Erkut Şahali'nin ısrarla bu konuları gündem yapması bu bilgileri kamuoyuyla paylaşma ihtiyacını doğurmuştur.

Toprak Ürünleri Kurumu Eski Tarım Bakanı Sn. Erkut Şahali'nin görevi bıraktığı zaman,Genel Tarım Sigortası Fonuna olan borcun ödenebileceği kaynağı TÜK hesaplarında bırakıtığı iddiası üzerine 18 Nisan 2016 tarihi Toprak Ürünleri Kurumu banka hesapları ile ilgili bilgiler aşağıda paylaşılmaktadır.

18 Nisan 2016 tarihli banka hesaplarında 13.387.364,5 TL karşılığı toplam mevduat bulunmasına rağmen, yine aynı tarihte ithal edilmiş olan yemlik arpa ödemesi için bu rakamdan blokeli 3.950.357,73 TL, Yine aynı tarih itibarı ile Ziraat Bankasına 6.824.000 TL tutarında overdraft borcu bulınmaktaidi.

Toplamda 10.774.357,73 TL lik kaynak bu ödemelere aktarılacakken Tarım Sigortası Fonu'na olan Borcun kaynağının hazır olduğu iddiasının gerçekten uzak olduğunu çok net görebilmekteyiz. Aynı zamanda bu kaynak Genel Tarım Sigortası Fonuna olan borçları ödeyebilecekseydi o tarihte Sn. Eski bakan görevi devretmeden bu ödemeyi niye yapmamıştır, buda sorulması gereken önemli bir sorudur.

Toprak Ürünleri Kurumunun Ülke insanına hizmetlerine devam edebilmesi, aynı zamanda ticari ahlak ve devlet ciddiyeti içerisinde Banka ve cari borçlarını öncelikli ödeyebilmesiiçin gerekli adımlar ve tedbirler alınmıştır.

2014 yılından gelen cari Borçlar Sn.Erkut Şahali'nin görevi devrettiği dönemdeToplamı 4,428,428 USD iken bugün bu borçlar 3,226,567 USD'ye düşürülmüştür. Ayrıyeten bu dönem içerisinde 2014 Cari borçlarından kaynaklanan 4 Milyon TL civarında bir kur farkı zararı da yaşanmıştır. Kurum zamanında doğru alım ve satış becerilerini ortaya koymuş olsaydı bugün bu zaraları konuşuyor bile olmayacaktık.

Durumu halkımının taktirine arz ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.