İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Şiddet gören Mira için savcılığa başvuruldu

Şiddet gören Mira için savcılığa başvuruldu

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği, Ayşen Kanburoğlu tarafından şiddet gören Fransız Bulldog'u Mira'nın, şiddet gördüğü aileden alınması amacıyla ara emri çıkarılması için Avukat Sevilay İleri ve Avukat Mehmet Sait Sayın tararından savcılığı başvuru yapıldı.

Yayın Tarihi: 08/02/17 09:42
okuma süresi: 2 dak.
Şiddet gören Mira için savcılığa başvuruldu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği, Ayşen Kanburoğlu tarafından şiddet gören Fransız Bulldog'u Mira'nın, şiddet gördüğü aileden alınması amacıyla ara emri çıkarılması için Avukat Sevilay İleri ve Avukat Mehmet Faiz Sayın tararından savcılığı başvuru yapıldı.

Girne'de yaşana Ayşen Kanburoğlu tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle alınan ve bir süreliğine bakımı üstlenmesi için Altın Patiler Derneği'ne verilen ve daha sonra Sevinç Tozduman tarafından bakımı üstlenilen Mira, polis tarafından alınarak Girne Belediyesi'ne verilmişti. Girne Belediyesi'nin ise Mira'yı şiddet gördüğü aileye geri vermesi Altın Patiler Derneği ve Tozduman'ın yanı sıra duyarlı vatandaşın da tepkisine neden oldu.

AVUKAT İLERİ: "MİRA İÇİN AÇILAN DAVA BİR İLK…"

Dava süreci hakkında bilgi almak için Kıbrıs Postası'nın ulaştığı dava Avukarı Sevilay İleri, dava süreci devam ederken Mira'nın eski sahibine geri verilmesinin doğru bir karar olmadığını belirterek, "Girne Belediyesi'nin, yaptığı büyük bir hata. Tanıdık bir ailenin köpeği olduğu için Girne Belediyesi Mira'yı geri vermeyi kabul etti" şeklinde konuştu.

Avukat İleri, dava süreci devam ederken ara emri alınması için savcılığa başvurduklarını ifade ederek, "Mira'nın dava süreci devam ederken ara emri alınması ve Mira'nın dava sürecinde şiddet gördüğü evde kalmaması için savcılığa başvuruda bulunduk. Umarım lehimize bir karar çıkar. Şiddet gören bir hayvan için açılan bu dava ilk. İlk olması nedeniyle örnek teşkil edecek" dedi.

"HAYVANSEVERLER TEPKİLİ…"

Olayda yaşanan bir diğer gelişme ise Türkiye'de faaliyet gösteren sokak hayvanlarını koruma derneği olan SOHAYKO'nun Mira için el uzatacağı iddiaları oldu. Mira'nın şiddet gördüğü evden uzaklaştırılması için hayvanseverlerin tepkisi de dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.