İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

EL-SEN Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü'ne tepki gösterdi

EL-SEN Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü'ne tepki gösterdi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu Sendikal Mücadelede Temel Eğitim Çalışması'nda yaptığı konuşumada Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü'ne tepki gösterdi.<br /><br />

Yayın Tarihi: 18/02/17 14:14
okuma süresi: 6 dak.
EL-SEN Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü'ne tepki gösterdi
A- A A+
EL-SEN Sendikal Mücadelede Temel Eğitim çalışmasına bugün başladı. Sendikal Mücadelede Temel Eğitim çalışması yarın da devam edecek.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu Sendikal Mücadelede Temel Eğitim Çalışması'ndaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtulmak Yok Tek Başına-Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sendikamızı tüm çalışmalarında motive eden bir ifadedir. Çalışanlar bir araya gelip sendika kurduklarında ve hele de bu sendikayı BİRLİK-MÜCADELE-DAYANIŞMA ruhu içerisinde sahiplendiklerinde onları hiç bir güç kolay kolay yenemez. Bizler elbette ki tek başımıza birer bireyiz. Mesleğimiz, bilgimiz, deneyimlerimiz ve geçmişimiz bizlere yön ve güç verir. Ancak tek başımıza ne olursak olalım, ne gibi donanımlara sahip olursak olalım sömürüden kurtulmak mümkün değildir. Mücadelede başarılı olma ihtimali yoktur. Bazen çalışanları bölmek için bir kısım çalışanın ağzına bir parmak bal tattırılabilir. Hatta bazen bazı bireyler kendi sınıflarına, mücadele arkadaşlarına ihanet edebilecek duruma da sokulabilir. Bunları iyi tanıyacak ve yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. Başarılı olmak demek hepimizin haklarının başarı ile korunması ve ilerletilmesidir. Bizler birleştikçe ve mücadelede daha da kenetlendikçe hiç kimse bizi kolay kolay ezemez. Şanlı mücadele tarihimiz bunun pek çok örnekleri ile doludur. Hangi siyasi tercih, cinsiyet, inanç ve karakterde olursak olalım, KIB-TEK'in hepimizin ekmek teknesi olduğunu hep aklımızda tutacağız. KIB-TEK'in stratejik önemi nedeni ile toplumsal varlığımıza sahip çıkarak işyerimizin yok edilmesine karşı kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.

Her dönem görev alan arkadaşlarımıza binbir zorlukla bizleri bugünlere taşıdılar. Onlara teşekkürü borç bilirim. Ancak bu gün dünden daha zor koşullar bizleri beklemektedir. Bu gün KIB-TEK'in gördüğü en beceriksiz yönetim yapısı ile yüz yüzeyiz. Hükümetler ve onları oluşturan partiler Kurumu arka bahçeleri, istihdam alanları ve "dediğim dedik-çaldığım düdük" anlayışı ile yönetmeye çalıştılar. EL-SEN kendi gücü yanısıra üst örgütümüz TÜRK-SEN ve diğer örgütlerden ve halkımızdan aldığı güçle bu entrikaların çoğunu bozmayı ve çalışanların haklarını korumayı başardı. Bundan sonra da başaracağız. Çünkü ya hep birlikte başaracak ya da hep birlikte yok olacağız.

Biz söylemekten usandık. Ancak söylemeye devam edeceğiz. KIB-TEK iyi yönetilmemektedir. Bu kötü yönetimin sorumlusu böyle bir Yönetim Kurulu ve Müdür'ü kurumun başına getirenlerdir. Son haftalarda belgeleri ile kurumun nasıl zarara kimin tarafından ne zaman sokulduğunu belgeleri ile açıklıyoruz. Derlenen belgeler ve ilgili bilgileri bir yazı ile Sayıştay Başkanlığı'na ilettik. Belgeleri alın ve inceleyin. Bu kötü yönetime ve KIB-TEK'i bile bile yok etmeye çalışanlara karşı mali ve idari tedbirler alın dedik.

KIB-TEK'i yönetenler, Cratos Hotel ile ilgili açılmış bir davanın sonuçlanmasını beklemeden mahkemeden uzlaşmalı karar çıkartarak KIB-TEK'i milyonlarca TL'lik alacağından mahrum etmekte bir sakınca görmememiştir.

Alım garantili fahiş kârlarla AKSA'yı ülkemizin başına musallat edenler, elektrik maliyetleri arttığında sorumluluğu KIB-TEK'e yüklemekten de geri kalmamaktadırlar.

Kısa bir süre içerisinde ard arda yapılan elektrik zamlarının bir kısmının dövüz kurundan kaynaklandığını biliyoruz. Ancak sadece Maliye Bakanlığı devletin Ocak 2017 itibarı ile 102,435,387.53 TL'lik borcunu ödese KIB-TEK özel ve kamu bankalarına olan borcundan ve borç faizlerinden kurtulacaktır. KIB-TEK'in Genel Toplam Alacağı 660.628.613,80 TL iken Bankalara olanlar dahil Genel Borcu 186.823.663,94 TL'dir. Tüm alacaklarını tahsil edip borçlarını ödese Kurumun genelde 473.804.949,86 TL parası olacaktır. Böylece faiz yükünden de kurtulacak olan KIB-TEK, gerekli yatırımları da zamanında yaparak maliyetleri düşürebilecektir.

Gelmiş, geçmiş hükümetler bu gerçekleri duymak bile istememektedirler. Bizim için hangi parti veya partilerin hükümette oldukları çok da önemli değildir. Önemli olan genelde enerji ve özelde KIB-TEK'in siyasetten arındırılmış bir yönetime sahip olmasıdır. Çıkış Yolu Özerkliktir. Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürünün, yönetsel düzeydeki bozukluklarları; mali bozukluklara da yol açmakta ve maliyetleri gereksiz şekilde artırmaktadır. Özerklik içi boş bir öneri değildir. Bu konuda ülkemizin seçkin hukukçu, siyaset bilimcisi, ekonomist ve alanında uzman bir ekiple birlikte çalışılmıştır. Mevcut yasada tadilatlar yapılmak sureti ile 4 yıl önce sendikamızın hazırlamış olduğu "Özerklik Yasası", bu gün Hükümet ortağı olan DP dâhil şimdiki muhalefet partilerince KKTC Meclisine de sunulmuştu. Hedef sürdürülebilir, denetlenebilir, şeffaf, siyasi müdahalelere kapalı ve konusunda uzman kişilerin oluşturacağı bir yapıdır.

Bu gün değerli eğitmenlerimiz bizlere bir yandan sendikal konularda temel bilgiler verirken, öte yandan neden ÖZERK KIB-TEK istediğimizin gerekçelerini ve önerilerimizi detaylı olarak anlatacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu çalışmaya emeği geçen herkesi kutlar bugünkü eğitim çalışmamızın başarılı geçmesini temenni ederim."

Umut Öksüzoğlu
EL-SENYönetim Kurulu (a)
Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.