İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bağımsızlık İttifakı: "Rum Meclisi'ndeki Enosis hikayesi kesinlikle inandırıcı değildir"

Bağımsızlık İttifakı: "Rum Meclisi'ndeki Enosis hikayesi kesinlikle inandırıcı değildir"

<p>Bağımsızlık İttifakı bugün yazılı bir açıklama yaparak, "Rum Meclisi'ndeki Enosis hikayesi kesinlikle inandırıcı değildir. Bu tamamen Ruma Enosis yolunu açan tavizlerin kamufle edilmesine yönelik Kıbrıs Türk Halkı için bir "Softa Şaşırtması"dır"dedi</p>

Yayın Tarihi: 19/02/17 13:05
okuma süresi: 3 dak.
Bağımsızlık İttifakı: "Rum Meclisi'ndeki Enosis hikayesi kesinlikle inandırıcı değildir"
A- A A+

Bağımsızlık İttifakı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rum tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalarda "Dönüşümlü başkanlığın siyasi eşitlik içinde olmadığı" ifade edilmektedir. Bu görüşme sürecine kadar taraflarca kabul edilmiş dönüşümlü başkanlık Rum tarafınca artık kabul edilmiyor ve resmen reddetilmiş bulunmaktadır.

Kıbrıs Rumlarının veto yetkisinden yoksun içi boş bir dönüşümlü başkanlığı bile kabul etmediği bir ortamda Cenevre beşli görüşmelerinde karşı tarafa karşılıksız harita verilmesi ile Kıbrıs Türk Halkının bu kazanımı da elden çıkarılmış bulunmaktadır.

Anlaşıldığı iddia edilen mevcut haklar ve dönüşümlü başkanlık güvenceye alınmadan karşılıksız olarak harita verilmesi ile bu aşamadan sonra bu hakları Rumlara kabul ettirmek mümkün olamaz. Nitekim Markulli Akıncı'nın sunduğu tezlerin kabul edilmiş gibi algılanmasının yanlış olduğunu söylemesi bunu teyit etmektedir.

Cenevre'de bu koşullar altında 5'li konferansın toplanmasını sağlamakla Türkiye'nin Kıbrıs üzerindeki İttifak ve Garantörlük haklarını da pazarlığa açılması ve bu haklardan vazgeçilmesine yönelik uluslararası baskıların Türk tarafının üzerinde olacağı bir sürecin başlatılması bir fiyaskodur.

Cenevre'de Cumhurbaşkanı Akıncı Anastasiadis'in dönüşümlü başkanlığı kabul ettiğini ve haritayı o nedenle verdiğini söylemiş olmasına rağmen bunun hükümete, basına ve Türkiye'ye gerçek dışı bilgi olarak verildiğinin ortaya çıkması vahim bir sanasyondur.

Rum Meclisi'ndeki Enosis hikayesi kesinlikle inandırıcı değildir. Bu tamamen Ruma Enosis yolunu açan tavizlerin kamufle edilmesine yönelik K.Türk Halkı için bir "Softa Şaşırtması"dır. .

Ruma Enosis yolunu açan tavizlerin Hükümet ve Meclis üzerindeki halk baskısını suni krizlere çekmek amacıyla yaratılan sözde suni "Enosis Krizi" ile gündemi saptırmak isteyenler hakkında Meclis soruşturması başaltılması gerektiğini İttifakımız önemle vurgulamaktadır."

HASAN Y. IŞIK
KKTC. İNSAN HAKLARI DERNEĞİ, BAĞIMSIZLIK İTTİFAKI KONSEY BAŞKANI.KONSEY BAŞKANI

AHMET YILDIRIM
TÜKETİCİLER İÇİN KALİTELİ YAŞAM I DERNEĞİ BAŞKANI KONSEY BAŞKANLIK SEKRETERİ

DR. ÖZTEKİN ÖZTEKİNER BAŞKAN
KIBRIS TÜRK ZARAR GÖRMÜŞ GÜNEYLİ GÖÇMENLER DERNEĞİ. KONSEY BAŞKANLIK SEKRETERİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.