İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bu "ENOSİS" başka "ENOSİS"

Bu "ENOSİS" başka "ENOSİS"

Sosyal medyada yapılan duyuru ile, tüm Kıbrıslılara, yarın, #enosis #birleşme #enosisday hashtaglarını kullanarak "Enosis Gününü yeniden tanımlayıp kutlama" daveti yapıldı.

Yayın Tarihi: 21/02/17 10:31
okuma süresi: 3 dak.
Bu "ENOSİS" başka "ENOSİS"
A- A A+
Rüstem Tüccar

Sosyal medyada yapılan duyuru ile, tüm Kıbrıslılara, yarın "#enosis #birleşme #enosisday" hashtaglarını kullanarak "Enosis Gününü yeniden tanımlayıp kutlama" daveti yapıldı.

Yapılan duyuru ile, Enosis'in bilinen anlamını değiştirerek "tüm Kıbrıslıların birleştiği ve Kıbrıs'taki tüm toplumların birleşmesi için yapılan çalışmaların, bunun için çalışan kişilerin onurlandırıldığı gün" olarak kutlanması için etkinlik düzenlendi.

Facebook üzerinden oluşturulan etkinlik davetinde, "Kıbrıs'taki iki toplumlu ve/veya çok toplumlu ve çok kültürlülüğün örneklerini kabul ederek ve onurlandırarak, tüm Kıbrıslılar, gelin Enosis Gününü "Kıbrıslıların birliğinin kutlandığı gün olarak yeniden tanımlayalım" denildi.

"22 Şubat'ta bize katılarak Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarınızdan yapacağınız paylaşımlarda, Kıbrıs'ta yürüttüğümüz barış inşa etme faaliyetlerini, iki toplumlu/toplumlar arası ve çok kültürlü girişimleri desteklemek için #birleşme #enosis #enosisday hashtaglarını kullanın! Hashtagları kullandığınız paylaşımlarda istediğiniz fotoğrafı, videoyu ya da kısa hikayeyi paylaşmaktan özgüsünüz! " denilen etkinlik davetinde, Enosis'in, Kıbrıs'taki tüm toplumların birleşmesi olarak yeniden tanımlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Davette, Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk, Maronit, Latin, Ermeni ve farklı kültürden gelip, Kıbrıs'ı evi gören, adada işbirliği, beraberlik ve barış ruhu içinde yaşayan herkese çağrı yapıldı.

Enosis Gününü, Kıbrıs'a barışın gelmesi için yapılan çalışmaların ve topluluklar arasında köprülerin kurulmasına katkısı olan tüm birey ve kuruluşların onurlandırılarak, takdir edilerek kutlandığı gün olarak hatırlanması için yapılan çağrıda, "Tüm Kıbrıslıları, enosis gününü #enosis #birleşme #enosisday hashtagleriyle kutlamak için birlik olmaya çağırıyoruz ! " denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.