İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Önce "yemek" şimdi de "enosis"

Önce "yemek" şimdi de "enosis"

Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis arasında 21 aydır devam eden müzakerelerde, ikinci kesinti ihtimali henüz netleşmedi.

Yayın Tarihi: 22/02/17 10:53
okuma süresi: 3 dak.
Önce "yemek" şimdi de "enosis"
A- A A+
Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis arasında 21 aydır devam eden müzakerelerde, ikinci kesinti ihtimali henüz netleşmedi.

Rum lider Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Erdoğan'ın yemek davetine katılması üzerine önce İstanbul'u terk edip, ardından da 27 Mayıs'taki görüşmeye iptal ederek masaya oturmamasının ardından, gözler yarınki liderler görüşmesinin yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

67 yıl önce Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanması ideali "enosis" için imza defteri açılmasının okullarda tören düzenlenerek onore edilmesi için karar alan Rum Meclisi, federal çerçevede ortak bir gelecek kurmak için devam eden müzakerelerde Anastasiadis'in samimiyetinin sorgulanmasına neden olmuştu.

YEMEK İPTALE BAHANE OLMUŞTU

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstabul'da yapılan Dünya İnsani Zirvesi'nin gala yemeğine Cumhurbaşkanı Akıncı'nın da davet edilmesi Anastasiadis'in liderler görüşmesine katılmayarak toplantıyı tek taraflı olarak iptal etme gerekçesi olmuştu.

Yemek daveti üzerine, bunu "kabul edilemez" olarak niteleyerek tüm programını iptal edip apar topar İstanbul'dan ayrılan Rum lider Anastasiadis, öfkesinin dozunu yükselterek Kıbrıs çözüm müzakereleri kapsamında 27 Mayıs Cuma günü yapılacak olan liderler görüşmesini de iptal etmişti.

ANASTASİADİS MASADAN KALKMIŞTI

Sosyal içerikli bir gala yemeğine Cumhurbaşkanı Akıncı'nın davet edilmesini saldırgan ve kışkırtıcı bulan Anastasiadis tepki göstermek amacıyla müzakere masasından kalkmıştı.

Anastasiadis'in aşırı tepki göstererek neden olduğu krizi değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Çözüm için samimiyetle çalışıyoruz diye bizi tanıyan yegane devletin cumhurbaşkanının davetine mi icabet etmeyecektik? Bizim orada bulunmamızı hazmedememek akıl dışıdır, duygusallıktır" demişti.

ÖN ŞART KOŞMUŞTU

Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bir kez daha böyle bir davete katılmayacağını resmen açıklamaması durumunda masaya dönmeyeceğini söyleyerek müzakerelerin yeniden başlaması için ön şart koşmuştu. Cumhurbaşkanı Akıncı ise, "Kıbrıs Türk halkı ara bölgeye hapsedilemez, bunu kabul etmem, lafını da ettirmem" diyerek Anastasiadis'e sert bir cevap vermişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider arasındaki müzakereler, Anastasiadis'in yemek bahanesi ile masaya 1 kez gelmemesi dışında 21 aydır kesintisiz bir şekilde devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.