İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Koças: "Türkiye referandumdan önce adım atamaz"

Koças: "Türkiye referandumdan önce adım atamaz"

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas Yunan televizyonu SKAI'a dün akşam verdiği röportajda Kıbrıs meselesi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 22/02/17 13:10
okuma süresi: 4 dak.
Koças: "Türkiye referandumdan önce adım atamaz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış - TRT

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas Yunan televizyonu SKAI'a dün akşam verdiği röportajda Kıbrıs meselesi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kıbrıs konusunda ağırlaşan müzakereleri canlı tutmanın zor olduğunu anlatan Koças, Türkiye'de referandum sonuçlanmadan Türkiye'nin çözüm yolunda adım atmasının zor olacağını ileri sürdü.

Koças Cenevre Konferansı'nda kendisi maksimalist pozisyon almakla suçlamanın anlamsız olduğunu da ifade ederek "ben orada tüm Türk ordusu hemen gitsin demedim. Bu gerçekçi bir yaklaşım olmazdı. Ben kademeli çekilmeyi önerdim. Şimdi müzakereleri canlı tutmak lazım bu yüzden 2.Cenevre'yi kabul ettik" ifadelerini kullandı.

"Dört özgürlük meselesi Anastasiadis'i müzakereden çekilmeye zorlamak için masaya getirildi"

Yunan Dışişleri Bakanı "Cenevre konferansının hemen sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'ya dönüp beni eleştirmeye başladı. Benim aslında hiç müzakere etmediğimi söyledi. Ben de ona 'ben hala daha Cenevre'deyim, Kıbrıs sorununu tartışıyorum dedim. Çünkü Türkiye adım atmakta zorlanmaktadır. Bu yüzden de aniden Türk vatandaşlarına yönelik dört özgürlük meselesini ortaya koydular. Neden? Çünkü Anastasiadis'in bunu reddedip müzakereden çekilmesi amaçlandı. Ancak bu olmadı çünkü kendi garantiler argümanları zayıftır. Yine bizim bu konuda AB ile fikir ayrılığına düşeceğimizi hesapladılar ama Angela Merkel de buna karşı çıkmıştır" dedi.

"TÜRKİYE, EGE'DE KIRMIZI ÇİZGİMİZİ AŞMAYA ÇOK YAKLAŞTI"

17 Şubat'ta Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait bir geminin Bulamaç Adası (Farmakonisi) yakınlarında bulunmasını değerlendirirken "kırmızı çizgileri aşmaya çok yaklaştı" ifadelerini kullandı. "Ankara bu tür oyunları tekrar düşünmeli" diye konuşan Kocyas, bunun Uluslararası Hukuk'un ciddi bir ihlali olduğunu savundu. Her zaman hoşgörülü olamayacaklarını, verecekleri cevabın çok daha sert olabileceğini kaydetti. Türkiye için de "son bir buçuk senedir sinirli bir güç, 19.yy sonrası Bismarck sonrası Almanyası gibi sinirli, çevresi ile dengeleri ayarlayamayan bir güç" yorumunu yaptı.

Yunan Bakan, "Türkiye'de bazıları Yunanistan'ın Suriye veya Irak gibi olabileceğini düşünüyor. Bulamaç Adası'nda yapılan oyun oyun değildir, sadece tırnak içinde oyundur. Uluslararası Hukuk'un ciddi şekilde ihlal edilmesidir." diye konuştu.

Yunan yetkililerin neden sekiz darbeci askerin Yunanistan'a girişine izin verildiğine ilişkin olarak ise "Kuzey Yunanistan'daki yetkili birimler helikopterin içinde ne olduğunu, sonuçlarının ne olacağını bilseydi geçişine izin vermezdi. Ancak bir helikopterin inip içinden sekiz subayın çıktığını gördüklerinde şaşırdıklarını düşünüyorum. Bu askerler kendilerinin Türk devletinin zulmü altında olduklarını düşünüyor ve Yunan mahkemeleri de bu yönde karar verdi. Türk devleti ise bu askerlerin darbeye karıştığını söylüyor. Türkler krizin bu insanlar etrafında devam etmesi için tüm hukuki yolları kullanıyor. Yunan yargısının Türk tarafının vereceği her yeni bilgiyi karar verirken dikkate alacağını düşünüyorum " diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.