İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Hükümet memnun, sendikalar memnun... "Yeni mesai saatleri 07.30-14.00"

Hükümet memnun, sendikalar memnun... "Yeni mesai saatleri 07.30-14.00"

Hükümet ile sendikalar, kamuda, 8 ay kış mesaisi, 4 ay yaz mesaisi uygulama kararı aldı.

Yayın Tarihi: 23/02/17 07:55
okuma süresi: 5 dak.
Hükümet memnun, sendikalar memnun... "Yeni mesai saatleri 07.30-14.00"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Hükümet ile sendikalar, kamuda, 8 ay kış mesaisi, 4 ay yaz mesaisi uygulama kararı aldı.

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, yıllarca güneşin erken doğması ve hava sıcaklığının ciddi şekilde artması nedeniyle, mesai saatinin zaten 07.30-14.00 saatleri arasında olduğunu ifade etti.

Yeni mesai saatlerinin verimliliği artırmayla bir alakası olmadığını savunan KAMU-SEN Genel Başkanı Metin Atan, mesai saatlerinin değişmesinin verimlilik ile bir ilintisi olmadığının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, mesai saatleri konusunda kamuda yetkili sendikalar ile dün bir araya geldi. Sendikalar ve hükümet mesai saatleri konusunda uzlaştı. Kamuda yetkili iki büyük sendika olan KTAMS ve KAMU-SEN yetkilileri yeni mesai saatlerini Kıbrıs Postası'na değerlendirdiler.

Yeni mesai saatleri uygulaması şu şekilde:

Hükümet ile sendikalar, kamuda, 8 ay kış mesaisi, 4 ay yaz mesaisi uygulama kararı aldı. Buna göre, kış mesaisi uygulamasında haftalık 40 saat, yaz mesaisi uygulamasında ise haftalık 35 saat mesai yapılacak.

Yaz mesaisi uygulaması 15 Mayıs'ta başlayacak ve 15 Eylül'de sona erecek.

Kamu çalışanları kış mesaisinde haftanın dört günü 08.00-16.15 saatleri arasında çalışacaklar. 12.30-13.00 saatleri arasında ise öğle arası yapılacak. Haftanın bir günü ise mesai, 08.00-17.30 saatleri arasında uygulanacak.

Yaz mesaisi uygulamasında ise, kamu çalışanları, haftanın dört günü 07.30-14.00 saatleri arasında, haftanın bir günü ise 07.30-12.30, 13.00-17.00 saatleri arasında mesai yapacaklar.

BARÇIN: "OFİS MASALARINDA YEMEK YEME GÖRÜNTÜLERİ ORTADAN KALKACAK"

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, yıllarca güneşin erken doğması ve hava sıcaklığının ciddi şekilde artması nedeniyle, mesai saatinin zaten 07.30-14.00 saatleri arasında olduğunu ifade etti. Yaz mesaisi uygulamasının 15 Mayıs ile 15 Eylül tarihleri arasında dört aylık süre için geçerli olacağını belirten Barçın, Kış mesaisinde ise resmi bir öğle arası olacağını, bu saatlerde dairelerin kapalı olacağını ve şu anki gibi ofis masalarında iş ortasında yemek yeme görüntülerinin ortadan kalkacağını dile getirdi. Ortak bir tartışma ve uzlaşı sonrası yeni mesai saatlerinin ortaya çıktığını vurgulayan Barçın, yarın (bugün) KAMU-SEN ile birlikte üyelere yönelik ortak bilgilendirme toplantısı yapacaklarını sözlerine ekledi.

METİN ATAN: "MESAİ SAATLERİNİN DEĞİŞMESİNİN VERİMLİLİKLE BİR ALAKASI YOK"

Yeni mesai saatlerinin verimliliği artırmayla bir alakası olmadığını savunan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Metin Atan, mesai saatlerinin değişmesinin verimlilik ile bir alakası olmadığının altını çizdi. Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın iyi niyet sergileyerek sendikalarla ortak bir noktada buluştuğunu ifade eden Atan, verimliliğin artması içinse tüm sistemin değişmesi gerektiğini dile getirdi.

"10 MART İLE 15 MAYIS ARASINDA YENİ KIŞ MESAİ SAATLERİ UYGULANACAK"

Yeni sistem için altyapı hazırlanarak, ödül ve ceza sistemine geçilmesi gerektiğini savunan Atan, "Köklü sistem değişikliği yapılmazsa verimlilik lafta kalır" şeklinde konuştu. "Umarım kamu görevlileri de yeni mesai saatlerinden memnun kalır. Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yeni mesai saatlerinin yasallaşması ve yürürlüğe girmesi için ivedilik alınacağını ve genelge çıkarılacağını söyledi. 10 Mart itibarıyla yeni mesai saatlerinin yürürlüğe girmesini bekliyoruz" diyen Atan, 10 Mart ile 15 Mayıs tarihleri arasında yeni kış mesai saatlerinin uygulanacağını ifade etti.

"SAAT 17.00'A KADAR MESAİ, BÜYÜK SORUNLARA NEDEN OLACAKTI"

"Mesai saatlerinin 17.00'a kadar olması halinde büyük sıkıntıları da beraberinde getirecekti" diyen Metin Atan, özellikle okul saatlerinin ailelere uymayacağını ve özel sektör ile kamu çalışanlarının mesai saatlerinin çakışarak trafik kaosu yaşanacağını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.