İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çocuk istismarı zanlısı Berlin'de...

Çocuk istismarı zanlısı Berlin'de...

Lefkoşa Surlariçi'nde 33 yaşındaki B.P. isimli kişinin küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı.

Yayın Tarihi: 24/02/17 07:38
okuma süresi: 4 dak.
Çocuk istismarı zanlısı Berlin'de...
A- A A+

Rüstem Tüccar

Lefkoşa Surlariçi'nde 33 yaşındaki B.P. isimli kişinin küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı.

Ülkede büyük yankı uyandıran olay toplum tarafından tepkiyle karşılanırken, Güney Kıbrıs üzerinden Berlin'e kaçtığının tespit edildiği öğrenildi.

Lefkoşa Surlariçi'nde 33 yaşındaki B. P. isimli kişinin cinsel istismarına maruz kaldıkları iddia edilen 10 ve 12 yaşlarındaki iki erkek çocuğun yaşadıkları cinsel saldırıyı çevrelerindeki kişilere ve ailelerine anlatmasıyla ortaya çıkan olayda halen bir gelişme sağlanamadı.

İstismara uğrayan çocukların ailelerinin polise suç duyurusunda bulunmasıyla konunun detayları, toplum içinde büyük tedirginlik yaratmış ve polis konuyla ilgili soruşturma başlatmışt olmasına ve olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmaması, ülkedeki tüm kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

ZANLININ BERLİN'DE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

B.P.'nin, olayı yakın çevresine anlattıktan sonra polise ifade vereceğini söylediği halde 29 Ocak'ta Lokmacı geçiş noktasından Güney Kıbrıs'a oradan da Berlin'e gittiği iddia edilmişti. Bu iddianın doğrulanmasından sonra KKTC polisinin nasıl bir girişim yapacağı merak konusu.

Öte yandan, tacize uğrayan iki çocuk önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne götürülerek doktor kontrolünden geçirilmiş, ardından da olay yerine götürülmüştü.

"Polis, binada taciz edildiklerine dair önemli bulgular elde etti"

Çocuklar, uzman psikologlardan destek alarak yaşadıklarını polise anlatmış, olayı soruşturan Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği'nde görev yapan polisler ile olay yeri inceleme uzmanları da inceleme yapıp delil toplamıştı. Polis, çocukların gündüz saatlerinde söz konusu binada taciz edildiklerine dair önemli bulgular elde etmiş ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne resmi başvuruda bulunarak, zanlının Güney'de olup olmadığının bilgisini talep etmişti.

"İSTİSMARA UĞRAYAN ÜÇ ÇOCUĞUN DAHA İSMİNE ULAŞILDI"

Sosyal Hizmetler Dairesi'nde görev yapan uzman psikologlar ve aileleriyle birlikte olay yerine götürülen çocuklar, burada neler yaşadıklarını polise anlatmıştı.

Olayın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, polis, halen aranmakta olan ve olayın patlak vermesinden hemen önce yurtdışına kaçtığı belirtilen B. P.'nin cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen üç erkek çocuğun daha ismine ulaşmıştı. Bu çocukların da, ilk iki çocuk gibi aynı binaya götürüldükleri ve cinsel istismara maruz kaldıkları iddia edilmişti.

KKTC'deki uluslararası cinsel istismar örgütleriyle iletişimi olan cinsel istismar örgütlerinin ise cinsel istismara yönelik suç işleyen kişilerin bilinmesi ve bu suçu işleyen kişilerin üstünün örtülmemesi yönünde çalışma başlattığı biliniyor.

Öte yandan Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre 33 yaşındaki B.P. isimli şahsın pedofili (çocuklara yönelik cinsel istismar) denilen psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.