İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

El-Sen, görev şehidi üyelerini andı

El-Sen, görev şehidi üyelerini andı

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) görev şehidi üyelerini andı.

Yayın Tarihi: 25/02/17 14:38
okuma süresi: 3 dak.
El-Sen, görev şehidi üyelerini andı
A- A A+

Görev başındayken 7 yıl önce elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Özkan Gürler için mezarı başında anma töreni düzenledi.

El-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Mezarlığı'nda yer alan törene Gürler'in üyesi bulunduğu Halk Sanatları Vakfı (HAS-DER) yetkililerinin yanı sıra Gürler'in ailesi ve sevdikleri de katıldı.

ÖKSÜZOĞLU: "ALTI KİŞİYİ GÖREV BAŞINDA KAYBETTİK"

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu anma töreninde yaptığı konuşmada, görev şehitlerinin mücadelelerinin kendilerine ışık olacağını, herkesin işçi sağlığı ve iş güvenliği konularını, bir değil bin defa düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Öksüzoğlu, yollarda, işyerlerinde elektrik ihtiyacını karşılamak için canını avucuna alan çalışanlardan altısını görev başında kaybettiklerini dile getirerek, görev şehitlerinin yüreklerde yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Öksüzoğlu'nun anma töreninde yaptığı konuşma şöyle:

"Değerli dostlar,

Bu gün buraya görev şehitlerimizden Özkan Gürler arkadaşımızı anmak için toplandık. Özkan kardeşimizin üyesi olduğu HAS-DER yetkilileri yanı sıra ailesi ile bu yiğit arkadaşımızı saygı ile anıyoruz.

Bu saygı duruşundan sonra sadece onların mücadeleleri bizlere ışık tutacak demekle yetinmeyeceğim. Bu kardeşlerimiz halkımızın enerji ihtiyaçları karşılanabilsin diye yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda görev yapan biz enerji çalışanlarının ne riskler altında çalıştığının somut bir göstergesidir. Bizler gibi herkes işçi sağlığı ve iş güvenliği konularını, yaptığımız işin canlara mal olabileceğini bir değil bin defa düşünmelidir. Evlerimizde, yollarımızda, işyerlerinde elektrik ihtiyacını karşılamak için canını avucuna alan kardeşlerimizden altısını bu uğurda kaybettik.

EL-SEN olarak bu kardeşlerimizi unutmayacak ve mücadelelerini unutturmayacağız. Onlar halkımıza hizmet için yaşamlarını yitirdiler. Onlar genç yaşta aramızdan ayrıldılar. Ancak yüreklerimizde her zaman yaşayacaklardır. EL-SEN bu arkadaşlarımızı saygı ile anacak ve mücadelesine azimle devam edecektir.

Altı görev şehidimiz ışıklar içinde uyusunlar. Geride bıraktıklarının bir kez daha başı sağolsun. Onları bir kez daha saygı ile anıyoruz. Mekanları cennet olsun."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.