İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İzci Düşünce Günü Haftası okullarda ve ilçelerde kutlandı...

İzci Düşünce Günü Haftası okullarda ve ilçelerde kutlandı...

22 Şubat İzci Düşünce Günü Haftası okullarda ve ilçelerde hafta boyunca yapılan yürüyüşler, ziyaretler ve kermesler ile kutlandı.

Yayın Tarihi: 27/02/17 14:48
okuma süresi: 3 dak.
İzci Düşünce Günü Haftası okullarda ve ilçelerde kutlandı...
A- A A+
22 Şubat İzci Düşünce Günü Haftası okullarda ve ilçelerde hafta boyunca yapılan yürüyüşler, ziyaretler ve kermesler ile kutlandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü İzcilik Yürütme Kurulu, 22 Şubat çarşamba günü Lefkoşa Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Gazinosu'nda bir kokteyl gerçekleştirdi.

Düzenlenen kokteyle her bölgeden izci liderleri katıldı.

Kokteyl sırasında ülke izciliğine katkıda bulunmuş eski izci liderleri, eski kaza komiserleri izci liderleri ve eski izci örgütleri yöneticileri ile halen eğitimci izci lideri olarak görev yapmakta olan liderlere plaket takdim edildi.

Plaketler, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ve Bakanlığa bağlı daire müdürleri tarafından verildi.

Bunun yanı sıra İzcilik Yürütme Kurulu Bölge Başkanı olarak görev yapan izci liderlerine teşekkür belgeleri de sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kokteylde İzcilik Yürütme Kurulu AsBaşkanı Lütfiye Fedai ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova güne ilişkin konuşma gerçekleştirdiler.

Fedai konuşmasında, izciliğin çocukların ve gençlerin yetiştirilmesinde çok önemli bir etken olduğunu bu nedenle liderlere çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

"Kendime,aileme,tanrıya,ulusuma ve insanlığa karşı ödevlerimi yerine getireceğime…" diye and içen Fedai , hem ulusal hem insanlığın ortak değerlerini ve izci türesinin tüm maddelerini özümsemiş kişiler olarak amaçlarının, vatanını seven, bayrağına sahıp çıkan, saygılı olan, kötü alışkanlıklardan uzak, doğa ile içiçe, temiz duygulara sahip gençler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, İzciliğin, gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacı güden; din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen, herkese açık, gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan bir gençlik hareketi olduğunu vurguladı.

Berova, Hafta boyunca birçok farklı etkinlikle kutlanacak olan bu önemli günün, ülkemiz ve dünya izcilerinin aldıkları bilgileri, sevgi, dostluk, kardeşlik, güven, yardımlaşma ve çağdaş düşünce duygularıyla yaptıkları çalışmaları, paylaşma fırsatı yaratması ve farkındalığın oluşmasına adına bir vesile olduğunu kaydetti.

Kokteyl de daha sonra İzcilik yürütme Kurul Üyeleri Havva Değgin ve Emine Emel tarafından izcilik tarihi ve 22 Şubat İzci Düşünce Günü ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Ardından plaket törenine geçilerek plaketler ve teşekkür belgeleri dağıtıldı. Katılımın fazla olduğu törende duygulu anlar yaşandı. Hayatta olmayan izci liderleri de saygı ve rahmetle anıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.