İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Taçoy: "Yeni seçim sistemi iyi, fakat uygulanabilir bir sistem değil"

Taçoy: "Yeni seçim sistemi iyi, fakat uygulanabilir bir sistem değil"

Yeni seçim sisteminin vatandaşlara yeteri kadar anlatılmadığını söyleyen Hasan Taçoy, Yüksek Mahkeme Başkanı'nın yeni sistemde işaret ettiği bazı sorunlar olduğunu ve bunların düzeltilmesi için çalışma başlatıldığını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 28/02/17 07:38
okuma süresi: 4 dak.
Taçoy: "Yeni seçim sistemi iyi, fakat uygulanabilir bir sistem değil"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Yeni seçim sisteminin vatandaşlara yeteri kadar anlatılmadığını söyleyen Hasan Taçoy, Yüksek Mahkeme Başkanı'nın yeni sistemde işaret ettiği bazı sorunlar olduğunu ve bunların düzeltilmesi için çalışma başlatıldığını dile getirdi.

Yasada değişiklik yapılsa da çarşaf liste uygulaması aynı şekilde devam edecek" diyen Hasan Taçoy, Ulusal Birlik Partisi'de dahil hiçbir siyasi partinin bir erken seçime hazır olmadığını vurguladı.

Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, kamuda yeni mesai saati uygulamasına mecliste ret oyu vereceğini de açıkladı

Diyalog TV'de Çiğdem Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Merhaba programına konuk olan Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, yeni seçim sistemi ve kamuda yeni mesai saatleriyle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Genel Seçimlerde kullanılacak olan tek bölgeli seçim sisteminin ülkemizde ilk kez kullanılacak bir sistem olduğunu belirten Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, yeni seçim sisteminin tam olarak algılanamadığından dolayı toplumda ve milletvekilleri arasında bir rahatsızlık olduğunu ifade etti.

"ÇARŞAF LİSTEYİ BASACAK MAKİNE YOK"

Yeni seçim sisteminin vatandaşlara yeteri kadar anlatılmadığını söyleyen Taçoy, Yüksek Mahkeme Başkanı'nın yeni sistemde işaret ettiği bazı sorunlar olduğunu ve bunların düzeltilmesi için çalışma başlatıldığını dile getirdi. Oy pusulalarını basacak makinenin olmaması, seçim sandıklarının çarşaf listeye uygun olmaması gibi sorunlardan daha önemli bir sorun olduğunu belirten Taçoy, "Lefke yeni ilçemiz oldu. Eğer Lefke'yi yeni ilçe olarak seçime götürecekseniz yasanın değişmesi gerekiyor. Yasa değiştiği zaman karma oydan en az iki partiye oy vermeniz gerekiyor. En az da iki milletvekiline vermeniz gerekiyor. Oylar bölüştürüldüğü zaman ikinin yarısı bir. Biri yarım yarım nasıl bölüştüreceksiniz. Bu yüzden yasada ciddi değişiklikler gerekiyor" dedi.

"YENİ SEÇİM SİSTEMİ UYGULANABİLİR BİR SİSTEM DEĞİL"

"Yeni seçim sistemi iyi bir sistem fakat uygulanamayacak bir sistem olduğunu daha önce de söyledik. Uygulanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Yasa ortaya çıkarken farklı farklı yeni siyasi partiler ortaya çıkacağı da bilinmiyordu bu yüzden oy pusulalarını basacak makine eksikliği de ortaya çıktı. Yasada değişiklik yapılsa da çarşaf liste uygulaması aynı şekilde devam edecek" diyen Hasan Taçoy, Ulusal Birlik Partisi'de dahil hiçbir siyasi partinin bir erken seçime hazır olmadığını vurguladı.

"YENİ MESAİ SAATLERİNE RET OYU VERECEĞİM"

Kamuda yeni mesai saati uygulamasına mecliste ret oyu vereceğini açıklayan Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, ya sistemi hiç bozmayacaklardı ya da sistemi bozacaksalar da daha iyi bir sistem getirselerdi" diyerek eleştiride bulundu. Yarım saat öğlen arasına kimsenin uymayacağını savunan Hasan Taçoy, "16.15'e kadar bekleyip kimsenin işten çıkacağına inanmıyorum. 15.50'de öğrenciler okuldan çıkacak, 16.15'te devlet daireleri kapanacak. 15.50'yi geçtim 16.30'da hangi kamu çalışanını bulacaksınız devlet dairesinde. Kamu çalışanları çocuklarını almaya gitmeyecek mi. Uygulanamayacak olan bir mesai saati uygulamasına ben evet demem" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.