İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

"Türkiye'den gelen su, yanlış DPÖ verileri nedeniyle üreticiye ulaşamıyor: Hedef nisan"

"Türkiye'den gelen su, yanlış DPÖ verileri nedeniyle üreticiye ulaşamıyor: Hedef nisan"

22 Mart Dünya Su Günü ve hatırlattıklarına değinen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye'den gelen suyun tarımsal amaçlı da kullanılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti… Bakan, KKTC'nin tarım alanına yön verecek Suda Tarımsal Master Planı'nın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını da açıkladı.

Yayın Tarihi: 22/03/17 07:00
okuma süresi: 6 dak.
"Türkiye'den gelen su, yanlış DPÖ verileri nedeniyle üreticiye ulaşamıyor: Hedef nisan"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet - Fulya Altınkaya

22 Mart Dünya Su Günü ve hatırlattıklarına değinen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye'den gelen suyun tarımsal amaçlı da kullanılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti… Bakan, KKTC'nin tarım alanına yön verecek Suda Tarımsal Master Planı'nın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını da açıkladı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu'na göre bu konuda yaşanan aksamanın nedeni, son 10 yıllık resmi devlet verilerinin düzgün olmaması…

Çavuşoğlu, 600 sayfaya yakın Tarımsal Master Planı'nın yazılı olarak hazır olduğunu ancak Devlet Planlama Örgütü'ne (DPÖ) ait istatistiklerin sağlıklı olmaması nedeniyle "eylem planına" geçilemediğini belirterek; "Bu konuda en büyük engel, devletimizin son 10 yıllık istatistiklerinin düzgün olmaması… DPÖ ile teyit çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

Suyun, üreticiye eylem planı çerçevesinde ne zaman ulaşacağının ve bu konuda yol haritasının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine ise Bakan Çavuşoğlu, veri teyitlerini nisan ayında bitirmeyi umduklarını kaydederek, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

KKTC'de hayata geçirilen "KKTC Su Temin Projesi"nin de önemine değinen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'den adaya ulaşan su, içme ve kullanım suyu sonrasında, suyun tarımsal amaçlı kullanılması için gereken projeler de hızla yapılmaktadır" dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakanlık açıklamasına göre Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararla 1994 yılından bu yana her yıl 22 Mart'ın 'Uluslararası Dünya Su Günü' olarak kutlandığını anımsatan Çavuşoğlu, dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yer altı kaynaklarının kirlenmesi nedeniyle suyun her geçen gün dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayamayacak boyutlara ulaştığını ifade etti.

Çavuşoğlu, açıklamasında, "her yıl temiz sularla ilgili farklı bir perspektifin ön plana çıkarıldığı" Dünya Su Günü'nün, bu yıl "Su ve Atıksu" teması ile kutlandığını belirtti.

Su sıkıntısının en fazla hissedildiği coğrafyalardan KKTC'de hayata geçirilen "KKTC Su Temin Projesi"nin önemine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Dünyada giderek azalan su kaynaklarına karşın, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Türkiye'den adaya ulaşan su, içme ve kullanım suyu sonrasında, suyun tarımsal amaçlı kullanılması için gereken projeler de hızla yapılmaktadır" dedi.

TARIMDA PROJELENDİRME BAŞLAYACAK

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın son KKTC ziyaretinde "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında suyun tarımda kullanılması yönünde proje yapıldığı yönündeki açıklamasına da atıfta bulundu.

Yıldırım'ın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'KKTC'ye su projesini başlatın' dedi ve şimdiye kadar 1 milyar 600 milyon harcadık. Bütün belediyelere içme suyu veriliyor, bütün musluklardan Antalya'nın çok güzel, berrak suları akıyor. Bu suların tarım alanında kullanılmasında proje yapıyoruz" şeklinde açıklamaları olduğuna değinen Çavuşoğlu, tarımda kullanılacak su ile tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve rekabet edebilir ürünlerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, göreve geldikleri günden itibaren Süt ve Süt Ürünleri Çalıştayı, Hayvancılık ve Su Ürünleri Çalıştayı düzenleyerek, Tarım Master Planı'na temel teşkil edecek verilerin toplandığını ve ülke için ihtiyaç duyulan Tarım Master Planı'nın hızla hazırlandığını belirtti.

BİTKİSEL ÜRÜNLERİN GIDA GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI GELECEK HAFTA...

Çavuşoğlu, 28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek Bitkisel Ürünlerin Gıda Güvenliği Çalıştayı ile üreticinin gelir ve refah seviyesini artırmayı, tüketiciye de güvenli gıda ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, KKTC'nin tarım alanına yön verecek Tarımsal Master Planı'nın da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını da açıkladı.

KIBRIS POSTASI'NA KONUŞAN ÇAVUŞOĞLU: "DPÖ İLE TEYİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR… HEDEF NİSAN"

Kıbrıs Postası'na konuşan Bakan Çavuşoğlu'na göre bu konuda yaşanan aksamanın nedeni, son 10 yıllık resmi devlet verilerinin düzgün olmaması…

Nazım Çavuşoğlu, 600 sayfaya yakın Tarımsal Master Planı'nın yazılı olarak hazır olduğunu ancak Devlet Planlama Örgütü'ne (DPÖ) ait istatistiklerin sağlıklı olmaması nedeniyle "eylem planına" geçilemediğini belirterek; "Bu konuda en büyük engel, devletimizin son 10 yıllık istatistiklerinin düzgün olmaması… DPÖ ile teyit çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

Suyun üreticiye eylem planı çerçevesinde ne zaman ulaşacağının ve bu konuda yol haritasının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine ise Çavuşoğlu, veri teyitlerini nisan ayında bitirmeyi umduklarını kaydederek, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.