İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

26 Mart Pazar günü Kıbrıs'ın iki tarafı yeniden aynı saatte buluşacak

26 Mart Pazar günü Kıbrıs'ın iki tarafı yeniden aynı saatte buluşacak

30 Ekim 2016 Pazar günü başlayan kış saati uygulaması sonrası Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında oluşan saat farkı 26 Mart Pazar günü kış saati uygulaması sona ererek yaz saati uygulamasının başlamasıyla ortadan kalkacak.

Yayın Tarihi: 24/03/17 10:22
okuma süresi: 4 dak.
26 Mart Pazar günü Kıbrıs'ın iki tarafı yeniden aynı saatte buluşacak
A- A A+
Kıbrıs Postası

Türkiye'de geçtiğimiz yıl kış saati uygulamasına geçilmeyerek yaz saati uygulamasına devam edileceği yönünde alınan karar sonrası ülkemizde de hükümet tarafından aynı yönde karar alınarak kış saatine geçilmemişti. 30 Ekim 2016 Pazar günü başlayan kış saati uygulaması sonrası Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında oluşan saat farkı 26 Mart Pazar günü kış saati uygulaması sona ererek yaz saati uygulamasının başlamasıyla yeniden eşitlenecek. Kış saati uygulamasının başlayacağı 29 Ekim 2017 tarihine kadar Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında saat farkı ortadan kalkacak.

Saatler ileri alınacak mı sorusu binlerce vatandaş tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Normal şartlar durumunda her yıl Mart ayının son haftasının cumartesiyi pazara bağlayan gecesi ileri alınan saatlerin, bu yıl ileri alınıp alınmayacağı merak edildi. Peki, 2017 yılında saatler ileri alınacak mı? Yaz saati uygulamasına geçilecek mi? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler.

Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi dolayısıyla, saatlerde yeniden bir değişiklik meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Hali hazırda yaz saati uygulaması devam ettiği için herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmayacak. Yaz saati uygulaması dünyanın birçok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır.

YAZ SAATİ UYGULAMASI OLACAK MI?

Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi dolayısıyla, saatlerde yeniden bir değişiklik meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Hali hazırda yaz saati uygulaması devam ettiği için herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmayacak.

Akıllı telefon yaz saati otomatik ayarlama nasıl yapılır?

Bu yazacağımız menülerin işletim sisteminin versiyonuna göre değişmekte olup bu ayarları yaklaşık olarak bulabilirsiniz.

iPhone yani İOS sistemi kullananlar için saat ayarı şu şekildedir:

Ana Menü'Ayarlar'Genel'Tarih ve Saat '"Otomatik Ayarla" özelliğini aktif hale getirmelisiniz.

Android yani Samsung, HTC, Casper, Lg gibi Android kullananlar için saat ayarı;

Ana Menü'Ayarlar'Tarih ve Saat'"Otomatik tarih ve saat" ve "Otomatik saat dilimi" ayarlarını aktifleştirin.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması dünyanın bir çok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır. Türkiye'de yaz saati uygulaması döneminde Ülkemizin ulusal saatini Iğdır'ın yerel saatine göre ayarlarız. Genellikle ilkbahar başlangıcında saatlerimizi ileri alırız. Bu uygulama ile sabah saatinden alınan 1 saat öğleden sonra ki bölüm de Güneşin daha geç batmasını sağlayarak güneş ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlamaktadır.

İlgili haber:

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.