İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Roma'da Genç Avrupa Sosyalistleri Kongresi'ne katıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Roma'da Genç Avrupa Sosyalistleri Kongresi'ne katıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Genç Avrupa Sosyalistleri (YES) Kongresi'ne katılarak Kıbrıslıtürklerin çözümsüzlükten doğan sıkıntılarını aktardı.

Yayın Tarihi: 27/03/17 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Roma'da Genç Avrupa Sosyalistleri Kongresi'ne katıldı
A- A A+
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Genç Avrupa Sosyalistleri (YES) Kongresi'ne katılarak Kıbrıslıtürklerin çözümsüzlükten doğan sıkıntılarını aktardı. Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerin temsilcilerinin yer aldığı kongrede CTP Gençlik Örgütü'nü Dış İlişkiler Komitesi Üyesi ve Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Sekreteri Hasan Kobat temsil etti. Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerin insanlarının yaşantı, seyahat ve ticaret gibi birçok alanda özgürlüklere sahip olduklarını aktaran Kobat, Kıbrıslıtürklerin bu haklardan mahrum bırakıldığını kaydetti.

HAK ETTİĞİMİZ YERİ ALMAK İSTİYORUZ

Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayanların AB vatandaşı olduğunu anımsatan Kobat, ülke sınırlarının AB çerçevesinde olmadığını, bunun da olağanüstü ve aynı zamanda acınası bir gerçek olduğunu dile getirdi. Kıbrıslıtürklerin de artık her anlamda, tüm Avrupa Birliği vatandaşları gibi hak ettiği değeri ve yaşantıyı elde etme hakkı olduğunu kaydeden Kobat, dünyada yaşanan mülteci sorunları gibi insan hakları ihlallerine ve Kıbrıs Sorunu'na Avrupa Birliği'nin sessiz kalmaması gerektiğini, AB'nin artık uluslararası politika ile birlikte uluslar üstü politika izlemesinin ve dünya insanlığının en büyük ihtiyacı olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.