İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Milli Kütüphane'nin bahçesinde "Okuyalım Eğlenelim" isimli şölen yer alacak

Milli Kütüphane'nin bahçesinde "Okuyalım Eğlenelim" isimli şölen yer alacak

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi, çocukların ve bireylerin okuma ile kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedefiyle gerçekleştirdiği 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, 29 Mart Çarşamba günü Lefkoşa'da Milli Kütüphane'nin bahçesinde şölen düzenliyor.

Yayın Tarihi: 27/03/17 15:09
okuma süresi: 3 dak.
Milli Kütüphane'nin bahçesinde "Okuyalım Eğlenelim" isimli şölen yer alacak
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi, çocukların ve bireylerin okuma ile kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedefiyle gerçekleştirdiği 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, 29 Mart Çarşamba günü Lefkoşa'da Milli Kütüphane'nin bahçesinde şölen düzenliyor. Kültür Dairesi, tüm gün sürecek Okuyalım Eğlenelim isimli şöleni "Okumak İnsanı Kanatlandırır" sloganıyla gerçekleştirilerek tüm halkı Milli Kütüphane'nin bahçesinde buluşmaya davet ediyor.

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'nın da katılacağı şölende, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin şölenin "Okumak İnsanı Kanatlandırır" sloganından esinlenerek hazırladıkları estelasyon (yerleştirme) çalışmaları da yer alacak. Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek şölen kapsamında, aralarında Ahmet Tolgay, Ali Atamer, Altay Burağan, Arif Albayrak, Ayşen Dağlı, Ferhat Atik, Hasan Çakmak, Mehmet Kansu, Mustafa Tozakı, Osman Güvenir ve Suzan Polat'ın da bulunduğu ülkemiz yazar, şair ve karikatüristleri ile söyleşi ve imza günü de düzenlenecek.

5. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisinin açılışının da yapılacağı "Okuyalım Eğlenelim" isimli şölende Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi'ne katılan öğretmen, fotoğrafçı ve öğrencilere katılım belgeleri verilecek. Çoculara yönelik seramik çalışması, yüz boyama, maske yapımı gibi etkinliklerin yer alacağı şölende yıl boyunca Milli Kütüphane'yi en çok kullanan yetişkinlere de hediyeleri verilecek. Devlet Halk Dansları Topluluğu minikler ekibinin gösteri yapacağı, Grup SOS'in konser vereceği ve Hakan Yazıcıoğlu'nun konuk sanatçı olacağı şölende, kültürel Kıbrıs oyunları da sunulacak. Gün boyunca sürpriz ikram ve hediyelerin verileceği "Okuyalım Eğlenelim" isimli şölen 10.00-16.00 saatleri arasında Milli Kütüphane'nin bahçesinde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.