İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu: "Laboratuvar yangınında uyuşturucu madde emareleri hiçbir zarar görmedi"

Sucuoğlu: "Laboratuvar yangınında uyuşturucu madde emareleri hiçbir zarar görmedi"

Devlet Laboratuvarı yangınında laboratuvarda bulunan uyuşturucu madde emarelerinin hiçbir zarar görmedi ve emarelerin tamamının yetkililer tarafından Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik şubesine teslim edildiğini açıklayan Sağlık Bakanı, "Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde uyuşturucu madde testlerinin yapılabileceği bir imkan söz konusu" diyerek, 10 gün içerisinde DAÜ'de uyuşturucu madde testlerinin yapılabileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/03/17 09:25
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: "Laboratuvar yangınında uyuşturucu madde emareleri hiçbir zarar görmedi"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Genç TV'de Baykan Gürses Özdağ'ın hazırlayıp sunduğu "Merhaba Yeni Gün" programına konuk olan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Devlet Laboratuvarı'yla ilgili meydana gelen son gelişmeleri aktardı. Devlet Laboratuvarı'nın gıda ve sebze analizlerini yapan bölümünün dün itibariyle tam randımanlı bir şekilde Veteriner Dairesi Laboratuvarı'nda çalışmaya başladığını belirten Sucuoğlu, laboratuvarın diğer bölümlerinin de kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceğini dile getirdi.

"UYUŞTURUCU MADDE EMARELERİ YANGIDA HİÇBİR ZARAR GÖRMEDİ"

Devlet Laboratuvarı yangınında laboratuvarda bulunan uyuşturucu madde emarelerinin hiçbir zarar görmedi ve emarelerin tamamının yetkililer tarafından Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik şubesine teslim edildiğini açıklayan Sağlık Bakanı, "uyuşturucu madde testlerinin yapıldığı cihaz 1 Milyon TL'lik bir cihazdı ve yangında tamamen kullanılmaz hale geldi. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde uyuşturucu madde testlerinin yapılabileceği bir imkan söz konusu" diyerek, 10 gün içerisinde DAÜ'de uyuşturucu madde testlerinin yapılabileceğini açıkladı.

"YANGINDA ORTAYA ÇIKAN ATIKLARIN TÜRKİYE'YE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR"

Yanan Devlet Laboratuvarı'ndan temizlenerek varillere kapatılan atıkların Güngör katı atık merkezinde telli bölgede bekletildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu atıkların artık Çevre Bakanlığı'nın uhdesinde olduğunu ve ülkemizde bu atıkların imha edilebileceği bir mevzuat bulunmadığı için atıkların Türkiye'ye gönderilmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin yurtdışından atık kabul etmediğini kaydeden Faiz Sucuoğlu, bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

"BU ARKADAŞLARIN TEK AMACI BAZI SİYASİ PARTİLERDEN ADAY OLACAKLARI İÇİN PRİM TOPLAMAKTIR"

Devlet Laboratuvarı yangınında radyoaktif maddelerin açığa çıktığı ve radyoaktif tehlike bulunduğu yönündeki açıklamaları sert bir dille eleştiren Faiz Sucuoğlu, "bu kadar cahilce ellerinde hiçbir bilgi olmadan çıkıp da radyoaktif madde tehlikesi olduğu yönünde yapılan iddialar tamamen siyasi amaçlı iddialardır. Bu arkadaşların tek amacı bazı siyasi partilerden aday olacakları için prim toplamaktır ve basında yer almaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.