İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Avukat Boysan Boyra: "Ben savcı olsaydım istinafa giderdim"

Avukat Boysan Boyra: "Ben savcı olsaydım istinafa giderdim"

KKTC yasalarına göre hamileliğin yasa dışı sonlandırılması davasının henüz sonuçlanmadığını ve savcılığın kararı istinaf etme hakkı olduğunu belirten Boyra, "bizim hukuk sistemimiz buna izin veriyor. Savcılık istinafa gidebilir" şeklinde konuştu. Boyra, "ben savcı olsaydım istinafa giderdim çünkü şahadetlere baktığımız zaman bu dava istinafı kaldırır" diyerek düşüncesini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 28/03/17 17:07
okuma süresi: 3 dak.
Avukat Boysan Boyra: "Ben savcı olsaydım istinafa giderdim"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Genç TV'de Aysu Basri Akter'in hazırlayıp sunduğu "Günün Getirdikleri" programına telefonla bağlanan Avukat Boysan Boyra, hamileliğin yasa dışı sonlandırılması davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Herhangi maddi bir delile ulaşılamadığı için mahkeme kararının tanıkların şahadetlerine göre şekillendiğini belirten Boyra, tanıkların şahadetlerinde bir şüphe olması halinde bu şüphenin sanıkların lehine kullanıldığını ifade etti. Boysan Boyra, savcılığın, şüpheye yer bırakmayacak şekilde suçlamalarını ispatlaması gerektiğinin altını çizdi. Boyra, davadan beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek ve Verda Tunçbilek'in doktorluk görevine devam edip edemeyecekleriyle ilgili kararın ise Tabipler Birliği'nin yetkisinde olduğunu vurguladı.

"BU DAVA HENÜZ BİTMİŞ SAYILMAZ"

KKTC yasalarına göre davanın henüz sonuçlanmadığını ve savcılığın kararı istinaf etme hakkı olduğunu belirten Boyra, "bizim hukuk sistemimiz buna izin veriyor. Savcılık istinafa gidebilir" şeklinde konuştu. Boyra, "ben savcı olsaydım istinafa giderdim çünkü şahadetlere baktığımız zaman bu dava istinafı kaldırır" diyerek düşüncesini dile getirdi.

"VERİLECEK OLAN CEZANIN YARGICIN TAKDİRİNDE"

Haklarında mahkumiyet kararı çıkan ve cezaları açıklanan 3 sanığın yargılandığı davada hamileliğin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 2 madde olduğunu belirten Boysan Boyra, 167 ve 169. maddelere göre bir maddenin 14 yıla kadar hapislik, diğerinin ise 3 yıla kadar hapislik veya 3 bin TL para cezası öngördüğünü vurgulayarak, ne kadar ceza verileceğinin yargıcın takdirinde olduğunu belirtti. Yasaların sadece verilebilecek maksimum cezayı belirttiğine dikkat çeken Boyra, verilecek olan cezanın yargıcın takdirinde olduğunu vurguladı.

"MELİZ AKÇAL SADECE HAMİLELİĞİNİ SONLANDIRDIĞI İÇİN MAHKUMİYET CEZASI ALMADI"

Boyra, Hamileliğini yasa dışı sonlandırdığı tespit edilen Meliz Akçal'a verilen 9 ay hapislik cezasının sadece hamileliğini yasa dışı sonlandırdığı gerekçesiyle değil mahkemede ifadesini değiştirerek düşman tanık sıfatı aldığı gerekçesiyle de olduğunu ve bu iki suçtan ceza aldığını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.