İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Atun: "Üretim seferberliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz"

Atun: "Üretim seferberliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Yeni Erenköy'de yer alan tütün fabrikasını gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 29/03/17 12:30
okuma süresi: 3 dak.
Atun: "Üretim seferberliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz"
A- A A+
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Yeni Erenköy'de yer alan tütün fabrikasını gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bakanlık bürokratları ile birlikte Yeni Erenköy'de yer alan Tütün fabrikasını gezdi.

Yenierenköy'deki Karpaz Kooperatif Tütün Satış Şirketi sekreteri Ali Yakuş, yılda yaklaşık 20-25 ton pipo tütünü yurt dışına ihraç ettiklerini söyledi.

Yakuş, 1976 yılından beri faaliyet gösteren fabrikanın pipo tütününün yurtdışına ihraç ettiğini kaydederek, stoklarda bulunan tütünün şinya bitkisi ile yanarak tütsülendiğini ve aroma kazandığını anlattı.

Bölgede yeniden tütün ekiminin teşvik edilmesi ile birlikte ihraç edilen pipo tütünü miktarını arttırmayı hedeflediklerini söylen Yakuş, "Sayın Bakanımıza, ekibi ile birlikte buraya gelerek fabrikayı incelediği için teşekkür ediyoruz. Tarihimizde ilk kez bir bakan bizi ziyaret etmiş ve çalışmalarımızı yerinde görmüştür. İthalatta ve ihracatta yaşanan tüm sıkıntıların aşılması için gerekli talimatları Sayın Bakanımız verdi. Bundan sonrası bize kalıyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'da yaptığı konuşmada İthal edilen tütünün aromalandırılarak tatlandırılmasını, iklime ait özelliklerimizin sağladığı bir fırsat olduğunu dile getirdi.

ÜRETTİĞİMİZİ İŞLEYİP YURT DIŞI PAZARLARIMIZI DAHA DA ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR

Bölgede yeniden tütün ekilmesi için üreticinin teşvik edilmesi gerektiğini, önümüzde bir potansiyelin daha belirdiğini ve Ekonomi Bakanlığı olarak işlenen pipo tütününü yurt dışına satılması için her türlü kolaylığın ve desteğin bakanlık olarak sağlanmaya başlandığını anlatan Bakan Atun; " gelişme sürecimizi güçlendirmek adına üretim sektörlerimize tek tek yerinde ilgilenerek hem mevcut uygulamalarımızı gözden geçirme hem de bakanlık olarak mevcut desteklerimizin yanında yenilerini de geliştirerek tam anlamı ile üretim seferberliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

Bakan Atun" Ürettiğimizi işleyip yurt dışı pazarlarımızı daha da arttırmamız gerekiyor. Kapraz'da bir grup üreticimizin oluşturduğu kooperatif, burada işlenen tütünü şinya bitkisi ile tütsüleyip dünya pazarına ihraç etmeye çalışıyorsa, biz bunu desteklememiz ve ihracatın önünü açmamız gerekiyor. Biz bu konuda üreticimizin yanında yer almaktayız. Gelecek yıl tütün ekimine başlanması, işlendikten sonra ihracının arttırılmasını ve ülkeye döviz gelirinin kazandırılmasını hedefliyoruz. Bu noktada Tarım Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışma başlatıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.