İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Öksüzoğlu: "Getirilen yeni ünite limandan çıkarıldığı anda süresiz greve gideceğiz"

Öksüzoğlu: "Getirilen yeni ünite limandan çıkarıldığı anda süresiz greve gideceğiz"

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, AKSA'nın ülkeye getirdiği yeni dizel santral üniteleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak bu ünitelerin Gazimağusa Limanı'ndan çıkış yapması halinde süresiz greve gideceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 30/03/17 09:17
okuma süresi: 3 dak.
Öksüzoğlu: "Getirilen yeni ünite limandan çıkarıldığı anda süresiz greve gideceğiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Kanal T'de Damla Dabiş Özel'in hazırlayıp sunduğu Günaydın Kıbrıs programına telefonla bağlanan EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, AKSA'nın ülkeye getirdiği yeni dizel santral üniteleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak bu ünitelerin Gazimağusa Limanı'ndan çıkış yapması halinde süresiz greve gideceklerini açıkladı.

"YAPILANLAR KIB-TEK'İ KAPATMA NOKTASINA GÖTÜRÜR."

AKSA'da kapasite artırımına gidilmesinin KIB-TEK'in tamamen bitirilmesi anlamına geldiğini belirten Umut Öksüzoğlu. "Yapılanlar KIB-TEK'i kapatma noktasına götürür. AKSA'nın bir sözleşmesi var. Bu sözleşmeye göre santralde 6 aktif 2 yedek ünite bulundurma hakları var. Ülkeye getirilen yeni dokuzuncu ünite sözleşme harici bir makinedir" diyerek ülkeye getirilen yeni ünitenin kapalı kapılar arkasında verilen izinlerle limana indiğini dile getirdi.

"KAPASİTE ARTIRIMI SONRASI ALIM GARANTİSİNDE DE ARTIRIM YAPILACAKSA BU HALKIN SIRTINA YÜKLENECEK DAHA AĞIR BİR YÜK ANLAMINA GELİYOR"

"AKSA bu ülkede elektrik enerjisinin pahalı olmasının en önemli sebebidir" diyen Öksüzoğlu, AKSA'nın Teknecik Elektrik Santrali'nden 10 kuruş daha pahalıya üretim yaptığını ve AKSA üretim yapsa da yapmasa da alım garantisi olduğu için her gün için AKSA'ya para ödendiğini vurguladı. Öksüzoğlu, "kapasite artırımı sonrası alım garantisinde de artırım yapılacaksa bu halkın sırtına yüklenecek daha ağır bir yük anlamına geliyor" dedi.

"O MAKİNE YA GERİ GÖNDERİLECEK YA DA GERİ GÖNDERİLECEK. BAŞKA BİR ALTERNATİF YOK"

Öksüzoğlu, "Bizim duruşumuz nettir. Getirilen yeni ünite limandan çıkarıldığı anda süresiz greve gideceğiz. O makine ya geri gönderilecek ya da geri gönderilecek. Başka bir alternatif yok. Bir taraftan kablo ile elektrik getirilmesi konusunda çalışma var, diğer taraftan AKSA'da kapasite artırımına gidiliyor. Burada KIB-TEK ne görev yapacak. Bu tam anlamıyla KIB-TEK'in kapatılması demektir. Ülkedeki kurumlarda yaşanan huzursuzluğun nedeni; Türkiye'nin protokolleri uygulamadaki baskısına karşı buradaki hükümetlerin buna boyun eğmesidir" şeklinde konuştu.

ERSİN TATAR: "AKSA'NIN MEVCUT SÖZLEŞMESİYLE DEVAM EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu'nun telefon bağlantısı sonrası programa konuk olan Maliye eski Bakanı UBP Milletvekili Ersin Tatar'da konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Garantili alım sözleşmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını savunan Ersin Tatar, AKSA'nın mevcut sözleşmesiyle devam edilmesinin doğru olmadığını ve AKSA'nın üretim maliyetinin KIB-TEK'in üretim maliyetinden yüksek olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.