İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Aktolgalı: "Kıbrıs'tan eşek ithal edildi haberi 'asparagastır' "

Aktolgalı: "Kıbrıs'tan eşek ithal edildi haberi 'asparagastır' "

Çevre Koruma Dairesi, geçtiğimiz hafta eşek sütü üretimi ile ilgili Milliyet gazetesinde çıkan ve süt üretiminde Kıbrıs'tan getirilen eşeklerin kullanıldığının iddia edildiği bir haberin tamamen 'asparagas' olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 25/04/17 07:54
okuma süresi: 3 dak.
Aktolgalı: "Kıbrıs'tan eşek ithal edildi haberi 'asparagastır' "
A- A A+
Kıbrıs Postası-Ulaş Barış

Çevre Koruma Dairesi, geçtiğimiz hafta eşek sütü üretimi ile ilgili DHA kaynaklı olarak Milliyet gazetesinde çıkan ve süt üretiminde Kıbrıs'tan getirilen eşeklerin kullanıldığının iddia edildiği bir haberin tamamen 'asparagas' olduğunu açıkladı.

Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, söz konusu haberin gerçeklerden uzak olduğunu belirterek; "Ne benim dönemimde ne de önceki dönemde Kıbrıs'tan eşek ithali için verilmiştir" ifadesini kullandı.

Aktolgalı, "Ben burada göreve başlayalı 10 ay oldu. Haberi okuyunca acaba benden önce böyle bir izin verildi mi diye araştırdım. Verilse de yasa ve tüzüklere aykırı olduğunu bildiğimden, böyle bir izni veren suç işlemiştir diye düşünerek 2003 yılına kadarki kayıtları taradım. Böyle bir izin hiçbir dönemde verilmemiştir" dedi.

"Ülkeye hayvan girişi veya çıkışı özel izne tabidir. Böylesi bir izin sadece bir kez, o da Hollanda'dan inek getirilmesi için verilmiştir. Ben 10 yıldır görev yapıyorum. Veteriner hekim olarak Veteriner Dairesi'nde görev yaptım. Karpaz Koruma Bölgesi de benim sorumluluğumdadır" diyen Aktolgalı, "Belli ki bu haberdeki eşekler başka bir yerden alınıp adına Kıbrıs eşeği denmiştir. Sonuçta Kıbrıs eşeği dünyaca bilinen bir değerdir" dedi.

Abdullah Aktolgalı, "Ben göreve geldikten sonra Antalya'da bir otel için turizm amaçlı 40 adet eşek için istekte bulunuldu. Böylesi bir isteğin yasa ve tüzüklere aykırı olduğunu açıkladım ve isteği reddettim. Kim olsa reddederdi çünkü böyle bir şey yasalara aykırı olurdu" diye konuştu.

Eşeklerin kaçak yollardan yurt dışına çıkarılma olasılığı hakkındaki soruya karşılık ise Aktolgalı, "Sonuçta bu, kalem ya da defter gibi bir şey değil. Herhangi bir şekilde adadan çıkarılmaya kalksa görülecek kadar büyük bir hayvandır. Dolayısıyla böyle bir şey yaşanmasına da ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.