İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bakan Dürüst 800 TL'de ısrarlı...

Bakan Dürüst 800 TL'de ısrarlı...

Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasası Tasarısı'nın hazırlandığını ve Başsavcılık'tan görüş beklendiğini açıklayan Bakan Kemal Dürüst, önümüzdeki hafta Salı günü yasa tasarısını Bakanlar Kurulu'na sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 27/04/17 06:55
okuma süresi: 4 dak.
Bakan Dürüst 800 TL'de ısrarlı...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasası Tasarısı'nın hazırlandığını ve Başsavcılık'tan görüş beklendiğini açıklayan Bakan Kemal Dürüst, önümüzdeki hafta Salı günü yasa tasarısını Bakanlar Kurulu'na sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

Şu anda cezası asgari ücretin yüzde 10'u ve 15 ceza puanı olan 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçunun, Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın yürürlüğe girmesi ile 800 TL'ye ve 30 ceza puanına yükselmesi bekleniyor

"Yasa Tasarısı'nın bir an önce Meclis Genel Kurulu'nda onaylanarak yürürlüğe girmesi için ivedilikle komitede görüşülmesini talep edeceğim" diyen Dürüst, "Komitede para cezası ve ceza puanı miktarı değiştirilir mi bilmiyorum ama ben 30 ceza puanı ve 800 TL para cezasında ısrarlıyım" şeklinde konuştu.

Uzmanların ve yetkililerin tüm uyarılarına rağmen 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçu trafikte işlenen suçların arasında en tepede yer almaya devam ediyor. Haftalık polis raporlarından elde edilen verilere göre 27 Mart ile 23 Nisan tarihleri arasında 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçundan 665 sürücünün rapor edildiği ortaya çıktı. Şu anda cezası asgari ücretin yüzde 10'u ve 15 ceza puanı olan 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçunun, Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın yürürlüğe girmesi ile 800 TL ve 30 ceza puanına yükselmesi bekleniyor.

"HİÇBİR ŞEY İNSAN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ün, trafikte 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçunun cezasının 800 TL para cezası ve 30 ceza puanı olacağına ilişkin açıklaması sonrası, vatandaşlar arasında ilgili yasadaki değişikliğin ne zaman yürürlüğe gireceğine dair soru işaretleri oluşmuştu. Vatandaşlar arasında 800 TL'lik para cezasının çok yüksek bir meblağ olduğuna yönelik eleştiriler yükselirken, konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklama yapan Bakan Dürüst, hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını vurgulayarak, tüm sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğinin altını çizdi.

"ÖNÜMÜZDEKI HAFTA SALI GÜNÜ YASA TASARISINI BAKANLAR KURULU'NA SUNMAYI HEDEFLİYORUM"

Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasası Tasarısı'nın hazırlandığını ve Başsavcılıktan görüş beklendiğini açıklayan Bakan Kemal Dürüst, "Önümüzdeki hafta Salı günü yasa tasarısını Bakanlar Kurulu'na sunmayı hedefliyorum. Yasa Tasarısı'nın bir an önce Meclis Genel Kurulu'nda onaylanarak yürürlüğe girmesi için ivedilikle komitede görüşülmesini talep edeceğim" dedi. Dürüst, "Komitede para cezası ve ceza puanı miktarı değiştirilir mi bilmiyorum ama ben 30 ceza puanı ve 800 TL para cezasında ısrarlıyım" şeklinde konuştu.

"TRAFİK KAZALARININ YÜKSEK ORANDA SEBEBİ CEP TELEFONU KULLANIMI"

Geçtiğimiz ay bir kabulü sırasında trafik kazalarına yüksek oranda sebebiyetin araç kullanırken aynı anda cep telefonu kullanımı olduğunu vurgulayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, seyir halinde cep telefonu kullanımının önünü alabilmek için yeni kararlar üretildiğini açıklamıştı. Bakan Dürüst, alınan kararlar çerçevesinde, Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın hazırlandığını ve trafikte 'seyir halinde cep telefonu kullanma' suçunun cezasının 800 TL para cezası ve 30 ceza puanı olacağını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.