İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Atakan: "Balıkçılık sektörü başıboş..."

Atakan: "Balıkçılık sektörü başıboş..."

Balıkçılar Birliği Başkanı Atakan, Bakanlar Kurulu'nun balıkçılara sigorta primi vermek için karar aldığını ancak şimdiye kadar balıkçılara destek sağlanması için herhangi bir faaliyet gösterilmediğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 27/04/17 06:50
okuma süresi: 4 dak.
Atakan: "Balıkçılık sektörü başıboş..."
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Balıkçılar Birliği Başkanı Atakan, Bakanlar Kurulu'nun balıkçılara sigorta primi vermek için karar aldığını ancak şimdiye kadar balıkçılara destek sağlanması için herhangi bir faaliyet gösterilmediğini kaydetti.

Amatör balıkçıların mesleği balıkçılık olanlarla rekabet içinde olduğunu belirten Atakan, amatör balıkçıların limit üzerinde balık tutarak sattığını ve meslekleri balıkçılık olan kişilerin zarar etmesine neden olduğunu savundu. Atakan, konuyla ilgili denetim yapılmaması ve KKTC'de başıboş bir balıkçılık sektörü olduğunu da sözlerine ekledi.

Mağusa Limanı'nın yıkılacağı konusunda yetkilileri defalarca uyardıklarını belirten Atakan, devlet yetkililerin para bularak balıkçılar için barınak yapması gerektiğini ifade etti.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Bakanlar Kurulu'nun balıkçılığı özendirmek, girişimciliği artırmak ve sosyal güvenlik sistemine dahil etmek amacıyla balıkçılara yıllık yüzde 50'yi geçmeyecek şekilde Sosyal Sigorta prim desteği ödemesi yapılması kararını ve balıkçılık sektörünün durumunu Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

"KARAR VAR, FAALİYET YOK…"

Bakanlar Kurulu'nun balıkçılara sigorta primi vermek için karar aldığını ancak şimdiye kadar balıkçılara destek sağlanması için herhangi bir faaliyet gösterilmediğini söyleyen Atakan, "Bakanlar Kurulu kararı açıkladı ancak şimdiye kadar hiçbir faaliyet olmadı. Devlet yetkilileri 2016 yılında balıkçılara hiçbir gelir desteği sağlamadı. Ne teşvik ne de mazot verdi. Bu yılın üçte biri gitti, balıkçılar için tek maddi destek ise her balon balığı için 3 TL verilmesi kararı oldu, onu da ne zaman ödeyecekleri belli değil" dedi.

"BAŞIBOŞ BİR BALIKÇILIK SEKTÖRÜ VAR"

Amatör balıkçıların mesleği balıkçılık olanlarla rekabet içinde olduğunu belirten Atakan, amatör balıkçıların limit üzerinde balık tutarak sattığını ve meslekleri balıkçılık olan kişilerin zarar etmesine neden olduğunu ifade ederek denetim olmamasından ve KKTC'de başıboş bir balıkçılık sektörü olmasından yakındı.

"DEVLETİN HER ŞEYE PARASI VAR, BALIKÇIYA BARINAK YAPMAK İÇİN DE PARA BULUNMALI"

Dünyanın en önemli besin kaynaklarından biri olan balığın öneminin kavranması gerektiğini belirten Atakan, devlet yetkililerin para bularak balıkçılar için barınak yapması gerektiğini ifade etti. Mağusa Limanı'nın iskelesinin büyük bir kısmının geçtiğimiz günlerde çöktüğünü de hatırlatan Atakan, "Çökmeden önce defalarca uyarmamıza ve 'liman yıkılacak' dememize rağmen devlet yetkilileri hiçbir önlem almadı. Şu anda bütün balıkçıların tekneleri Palm Beach'e taşındı. Tekne sahibi balıkçılar mağdur durumda kaldı. Bunun sorumlusu devletin görevlendirdiği yetkililer. Devletin her şeye parası var, balıkçıya barınak yapmak için de para bulunmalı. Biz balıkçılar olarak herhangi bir taşkınlık yapmadan sabırla bekliyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.