İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Başbakan Özgürgün: "UBP'nin gücü KKTC'nin gücü demek"

Başbakan Özgürgün: "UBP'nin gücü KKTC'nin gücü demek"

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP'nin gücünün KKTC'nin gücü demek olduğunu belirterek, KKTC'nin bekaası ve geleceği için UBP'nin iktidarda kalma mecburiyeti olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 29/04/17 11:51
okuma süresi: 5 dak.
Başbakan Özgürgün: "UBP'nin gücü KKTC'nin gücü demek"
A- A A+
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP'nin gücünün KKTC'nin gücü demek olduğunu belirterek, KKTC'nin bekaası ve geleceği için UBP'nin iktidarda kalma mecburiyeti olduğunu söyledi.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Özgürgün, UBP Gönyeli Örgütü'nün düzenlediği yemeğe katıldı. Yemeğe, bakanlar, milletvekilleri, ilçe ve örgüt başkanları, gençlik ve kadın kolları üyeleri de katıldı.

"TAKSİTLİ MAAŞ BARDAĞI TAŞIRMIŞTI"

Yemekte yaptığı konuşmada, hükümet çalışmaları hakkında bilgi aktaran Başbakan Özgürgün, hükümeti bir yıl önce devraldıklarını anımsatarak, CTP-UBP hükümetinde taksitle maaş ödenmesinin bardağı taşırdığını söyledi. O dönem piyasaya ciddi borçlar olduğunu, Türkiye ile Ekonomik Mali Protokol'ün imzalanmadığını, su projesinin askıda olduğunu ve koalisyon ortakları CTP'nin hükümeti sürdürme gibi niyetinin olmadığını gördüklerini anlatan Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti:

"Anavatan Türkiye ile bir sıkıntı yaşamak, suyu reddetmek, protokol imzalamamak, bunlar UBP'nin kabul edebileceği şeyler değildi. Biz, ülkenin hükümetsiz kalmaması için öyle bir hükümete razı olmuştuk, 9 ay gibi bir sürede de sabırla götürmeye çalıştık. Ama, şunu halkımıza gösterdik ki, UBP iktidarda, muhalefette, koalisyonda da gerekirse genel başkanı yer almadan sırf ülke yönetilsin diye elini taşın altına koyacak bir partidir. Ama bir yere geldiğinde, sabrı taştığında da gerek tabanımız gerek biz o tahammülü gösteremeyiz. Hükümet bozuldu. UBP-DP hükümeti bir yıl önce güvenoyu aldı ve göreve başladık."

"BİR YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK"

Hükümetin, geçen bir yıllık sürede önemli işler yaptığını, Türkiye ile bozulan ilişkilerin düzeltildiğini, Türkiye'den gelen suyun çeşmelerden aktığını, Ekonomik ve Mali Protokol'ün yürürlüğe girdiğini, Türkiye'nin da katkıları ile piyasaya olan bütün borçların ödendiğini, 2011'den sonra göreve başlayan öğretmenlere de ilk defa hazırlık ödeneği ödendiğini aktaran Başbakan Özgürgün, çiftçi ve hayvancının ilk defa tarihinden önce tazminatını, gelir desteğini ve ürün bedelini aldığını söyledi.

Meclis'ten ciddi yasaların da geçtiğini ve geçmeye devam ettiğini, ulaştırma ve sağlık alanında çok ciddi işler yapıldığını ifade eden Başbakan Özgürgün, hükümetin Meclis'te uyumlu çalıştığını belirterek, uyumdan dolayı milletvekillerine teşekkür etti.

"RUMLARIN ANLAŞMA NİYETİ YOK"

Hükümetin uyumlu gittiğini, Kıbrıs konusunda da aynı görüşte olduklarını kaydeden Başbakan Özgürgün, UBP'nin yıllardır "Rumlarla bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını" söylediğini, Rum tarafının Enosis kararı ile bunu teyit ettiğini söyledi.

Rum tarafının bir anlaşma niyetinin olmadığını kaydeden Başbakan Özgürgün, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yoluna devam eder. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kuran bizim tabanımızdır, UBP'lilerdir, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) devamı olan partidir. Bugün geldiğimiz noktada da UBP'nin hükümet ettiği dönemlerle diğer dönemler kıyaslanamayacak kadar farklıdır" dedi.

UBP'nin hükümet ettiği dönemlerde ülkenin hizmet aldığını, varolan sorunların aşılabilecek konular olduğunu, gelecek dönemlerde daha iyi işlere imza atılacağını anlatan Başbakan Özgürgün, UBP'nin gücünü birlik beraberlikten aldığını, UBP'nin gücünün KKTC'nin gücü demek olduğunu söyledi. Başbakan Özgürgün, "UBP, Anavatanı'ndan aldığı destekle bu yolu yürüyecek hem tabana, hem kadroya hem de iyi niyete sahiptir" diye konuştu.

"HALKIN UBP'YE İLGİSİ SÜREKLİ ARTIYOR"

UBP'nin sürekli gelişme halinde olduğunu, halkın partiye olan ilgisinin de her geçen gün arttığını kaydeden Başbakan Özgürgün, UBP'nin, KKTC'nin geleceği ve bekası için iktidarda kalasının zaruri olduğunu vurguladı.

Birlik berberlik içindeki UBP'yi kimsenin geçemeyeceğinin altını çizen Başbakan Özgürgün, "Seçime çok kalmadı, 11 aylık sürede seçim var. 11 sonra iki seçim olacak, önce genel seçim, sonra yerel seçim. UBP seçime şimdiden hazırdır, 11 ay sonra daha da hazır olacaktır. Birlik beraberliğini sağlamış UBP her seçimden başarı ile çıkacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.