İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kelle: "Çiftçilerimiz, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin gerçek sahibidirler"

Kelle: "Çiftçilerimiz, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin gerçek sahibidirler"

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kıbrıs Türk köylüsünün örgütlü mücadelesine yılmadan devam edeceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 30/04/17 10:21
okuma süresi: 3 dak.
Kelle: "Çiftçilerimiz, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin gerçek sahibidirler"
A- A A+

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, 1 Mayıs Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği kuruluş yıldönümü ve İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle mesajında Kıbrıs Türk köylüsünün örgütlü mücadelesinin yılmadan sürdüreceğinden bahsederek, 1 Mayıs 1943 tarihindeKemal Deniz'in Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'ni kurarak ilk adımı attığını hatırlattı.

Kelle, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin temellerinin atıldığı 1943 yılından bugüne Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin üreticisinin yanında yer alarak, Kıbrıs Türk çiftçisinin haklarını savunduklarını söyledi.

Kelle, 1 Mayıs 1943 tarihinde zor koşullarda kurulan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin gerek istihdam gerekse ekonomiye büyük katkısı olduğunun altını çizdi.

1 Mayıs Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin kuruluşu olarak kutlanırken ayni zamanda İşçi bayramı olarak da kutlanmasının öneminin bir kez daha ortada olduğunu vurgulayan Kelle; esas emeğin, çiftçinin alın teri ile özdeştiğini söyledi.

Kelle sözlerine şöyle devam etti;

''Çok güç şartlar altında çalışan çiftçilerin ekonomimize katkıları küçümsenemez. Ülkenin büyük bir çoğunluğu çiftçilik yaparak ekmek parasını kazanıyor. Dört mevsim, yaz kış, gece gündüz demeden haftanın yedi günü çalışan çiftçimizin hasta olma lüksü dahi yoktur. Bugün üretilerek sofranıza gelen ürünlerde çiftçimizin alın teri vardır. Zor şartlarda çalışarak, alın teri döken çiftçilerimiz Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin gerçek sahibidirler.

Çiftçi ve köylünün çeşitli sorunlarının çözümünde etkili ve başarılı çalışmalarını kuruluşundan itibaren sürdüren Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, toplumun yetkili organları ile uyum içerisinde görevler üstlenerek bu görevlerini de başarı ile yürütmektedir.

Çiftçi ve köylüye hizmet amacıyla 1 Mayıs 1943'de kurulan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, çiftçinin refah ve mutluluğu için çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği dünden bugüne büyük yol katetmiştir. Birliğimiz artık kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir.Bugün örgütlü mücadelesini tamamen çiftçimizin menfaatleri doğrultusunda yürütürken ayni zamanda 74. Yaşını kutlayan birliğimiz adına tüm emekçi, işçi ve çiftçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarız.''

Tüm emekçilerimizi saygı ile selamlarım

Hüseyin Çavuş Kelle

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.