İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Güçlüer, suçunu polise itiraf etti

Güçlüer, suçunu polise itiraf etti

Mağusa'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda evinde ve iş yerinde çok sayıda ülkeye ithali yasak olan kas geliştirici hap ve sıvı bulunan Ömer Güçlüer mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 16/05/17 07:20
okuma süresi: 3 dak.
Güçlüer, suçunu polise itiraf etti
A- A A+

Nadire Bahadi

Mağusa'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda evinde ve iş yerinde çok sayıda ülkeye ithali yasak olan kas geliştirici hap ve sıvı bulunan Ömer Güçlüer mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa'da önceki gün Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından evinde ve iş yerinde arama yapılarak ülkeye sokulması yasak olan kas geliştirici hap ve sıvı bulunan Ömer Güçlüer tutuksuz yargılanma talebi ile dün mahkemeye çıkarıldı.

Güçlüer, "Gümrüksüz mal tasarrufu" ve "İlaç ve eczacılık yasasına aykırı harekette bulunma" suçlamaları ile tutuklu bulunduğu sırada 131 adet kas geliştirici hap ve bir miktar sıvı ilacı Mart ayında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden kendi kullanımı için satın alarak KKTC'ye geçirdiğini itiraf etti.

Aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının devam etmesine rağmen soruşturmaya etki etme olasılığı bulunmadığı gerekçesi ile dün mahkemeye çıkarılan zanlı Güçlüer teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

200 EURO KARŞILIĞINDA GÜNEY'DEN ALMIŞ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde 14 Mayıs tarihinde Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Mağusa'da zanlı Ömer Güçlüer'in evinde ve Gülseren bölgesindeki iş yerinde operasyon gerçekleştirdiğini belirtti. Yücetürk, aramada zanlının evinde ve iş yerinde içerisinde sıvı ve 131 adet hap olan toplam 23 paket ithali ve bulundurulması yasak olan çeşitli markalarda kas geliştirici ilaçların bulunduğunu açıkladı.

Tutuklanan zanlının poliste ifade verdiğini belirten Yücetürk, zanlının ifadesinde söz konusu ilaçları Güney Kıbrıs'tan 200 Euro karşılığında kendi kullanımı için alarak ülkeye ithal ettiği itirafında bulunduğunu kaydetti. Zanlı Ömer Güçlüer'in aleyhindeki suçlamaları kabul ettiğini söyleyen Yücetürk, Güçlüer'in teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Zanlı avukatı Batur Sağlamer Ömer Güçlüer'in Güney'de faaliyet gösteren bazı işletmelerde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek teminat şartı olarak yurt dışı yasağı verilmemesini talep ederken, Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yargıç Hacımulla Güçlüer'in KKTC vatandaşı 2 kefilin imzalayacağı 50'şer bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakılmasını uygun gördü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.