İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman, "tehlikeli olacak" dedi, Denktaş tasarıyı geri çektiklerini açıkladı

Erhürman, "tehlikeli olacak" dedi, Denktaş tasarıyı geri çektiklerini açıkladı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda sunuşlar bölümünde bazı tezkereler geri çekildi, bazıları kabul edildi.

Yayın Tarihi: 23/05/17 13:12
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman, "tehlikeli olacak" dedi, Denktaş tasarıyı geri çektiklerini açıkladı
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda sunuşlar bölümünde bazı tezkereler geri çekildi, bazıları kabul edildi.

Bu bölümde, ilk olarak, Başbakanlık'ın Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi gündeminde bulunan "Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısı"nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

Başbakanlık'ın Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi gündeminde bulunan "Taşınmaz Hazine Malları (Kiralama ve Değerlendirme) (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü.

DENKTAŞ

Tezkere ile ilgili bilgi talebi üzerine, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, uygulamada yaşanan bazı sıkıntıların aşılması için yasanın gündeme geldiğini, bu konuda Savcılık görüşü bulunduğunu, kira sözleşmelerinin uzatılmasına fırsat veren bir değişiklik olduğunu belirtti.

ERHÜRMAN "TEHLİKELİ OLACAK" DEDİ, DENKTAŞ TASARIYI GERİ ÇEKTİKLERİNİ AÇIKLADI

Bunun üzerine söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu ve Meclis'in yetkisinde olması gereken bir yetkinin, sadece bakanın yetkisinde olacağını, bunun "son derece tehlikeli" olacağını savundu.

Denktaş, yeniden söz alarak, yasa tasarısını geri çektiklerini açıkladı.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, kiralanan malların kontrol edilmesi gerektiğini, bu konuda yapılan ilk yasaların akla uygun şekilde düzenlendiğini belirtti. Angolemli, yasa tasarısının geri çekilmesi kararının doğru olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra Başbakanlık'ın İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan "Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Denetmenler Yasası'nda barem ve eşleşme açısından bazı çelişkiler bulunduğunu, bunu gidermek üzere bu tasarının gündeme geldiğini, iki yasanın birbiriyle uyumlaşmasının amaçlandığını söyledi.

ŞAHALİ

CTP Milletvekili Erkut Şahali, yürürlükte olmayan bir yasa ile uyumlaşma yapmanın yasama kurallarına uygun olmadığını, olmayan bir makama atıfta bulunulduğunu dile getirdi.

Bakan Berova da yeniden söz alarak yeni yasa olmasa dahi, bu yasa ile mevcut yasanın düzenleneceğini, iki yasanın arka arkaya görüşülmesi ile 2006 yılında yapılan hatanın düzeltileceğini belirtti.

Tezkere, oy çokluğuyla kabul edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.