İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Naimoğulları'ndan eylem çağrısı: "Eyleme hazırız... Eylem bizim işimiz'"

Naimoğulları'ndan eylem çağrısı: "Eyleme hazırız... Eylem bizim işimiz’"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları eyleme hazır olduklarını bildirerek, eylem sebeplerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 14:59
okuma süresi: 3 dak.
Naimoğulları'ndan eylem çağrısı: "Eyleme hazırız... Eylem bizim işimiz’"
A- A A+
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları eyleme hazır olduklarını bildirerek, eylem sebeplerini açıkladı.

Naimoğulları'nın açıklaması şöyle;

"Hayvancılar Birliği olarak yıllardır hayvancımızın ve üretcilerimizin hakları için sınırsızca mücadele ettik.

Bütün derdimiz birlik, beraberlik içinde hiçbir siyasi düşünceye fırsat vermeden sokaklarda şiddetli eylemlerle hayvancımızın haklarını kazanmak için kavga verdik.

Bundan sonra da hiç kimsenin hiçbir ortamda üreticimizin haklarını pazarlık yapmasına fırsat vermeyeceğiz. Bütün derdimiz üreten insanların insan gibi yaşayabilmesi, ürettiğinin karşılığını alabilmesi ve bu topraklara tutunabilmesidir.

Birliğimizin talepleri aşağıdaki gibidir.

  • Koyun, keçi ve inek sütü fiyatlarının derhal düzenlenip bir litre sütün gerçek maliyeti ortaya konulmalıdır.
  • Yemlik arpa fiyatlarına asla artış gelmemelidir. Dünya borsalarında arpanın düşüşte olduğu bu dönemde arpa fiyatlarını artırmak yem fiyatlarını tetiklemekten başka bir işe yaramaz. Girdi maliyetlerini artırmaktan başka bir işe yaramaz.
  • Küçük baş hayvancımıza 21 tl değil 42, 5 tl ödenmesi gereken hayvan başı gerçek desteğinin derhal ödenmesi, yani 11.5 milyon Doğrudan Gelir Desteğinin Cuma (26 Mayıs) gününe kadar ödenmesi.
  • Büyükbaş hayvancıya 90 tl değil açıklanan 180 tl hayvan başı desteğin ödenmesi, (toplamda 4.5 milyon TL)
  • Tarım Siğortası'nın mali olarak şuan da düşmüş olduğu durumdan derhal kurtulması ve hayvancımıza ödemesi gereken tazminatların derhal ödenebilmesi için alacaklarının Maliye Bakanlığı'ndan ödenebilmesi ve bu zor durumdan kurtulması
  • Devletin tarımsal arazilerinin sadece gerçek hayvancıya ve çiftçiye kiralanması ve yem bitkisi yapımında kullanılması şartı getirilmesi
  • Hayvancının ve çiftçinin 2016 yılından kalan 15 milyon TL'lik akaryakıt alacağının yarısının değil tümünün derhal ödenmesi gerekmeketdir.
  • Sütek tarafından yapılan ve yıllardır her ayın 5. Ve 20. Günü ödenen süt bedelleri aylardır çok büyük aksamalarla ödenmektedir.

Üretici süt alacağının ne gün ödeneceğini bilmelidir. Burada büyük kaos yaratılmaktadır. Ödemeler düzene girmelidir.

Yukarda ortaya koyduğumuz 7 maddelik sıkıntıların bizim açımızdan eylem nedenlerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu şartların topyekün düzeltilmesi gerekir. Bunu yapamayanlara ve üreticiyi bu durumlara düşürenlere karşı bütün gücümüzle mücadele etmeye hazırız.

Cuma gününe kadar yukarıdaki talepleri görüşüp bir çözüm noktası bulunmadığı takdirde Hayvancılar Birliği en az 400 araçla tepkisini en ağır şekilde ortaya koyacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.