İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Şahali: "Su konusundaki birçok bilinmezlik, varlığını koruyor"

Şahali: "Su konusundaki birçok bilinmezlik, varlığını koruyor"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda güncel konuşmalar yapılıyor.

Yayın Tarihi: 23/05/17 15:55
okuma süresi: 4 dak.
Şahali: "Su konusundaki birçok bilinmezlik, varlığını koruyor"
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda güncel konuşmalar yapılıyor.

CTP Milletvekili Erkut Şahali 'suyla ilgili uygulamalar ve Tarım Master Plan Taslağı' ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Şahali, tarım master planının, henüz tamamlanmadığını, tamamlanması için daha çalışma yapılması gerektiğini anlattı.

Tarımsal faaliyet konularının ve tarımın uygulanacağı alanların net ifade edilmediğini kaydeden Şahali, taslağın son şekline geldiği zaman tarımsal faaliyetlerin planlanacak rehberin olması gerektiğini söyledi.

Su konusunun master planının bel kemiği olması gerektiğini söyleyen Şahali, bunun söz konusu olmadığını kaydetti.

Evsel nitelikli suyun evlere ulaştırılması dışında belirsizliğin ortada durduğunu belirten Şahali, yapılması tasarlanan birçok proje ve ihalenin yapılmadığını söyledi.

Tarımsal sulama konusunda da somut adımlar atılmadığını belirten Şahali, bu konuda çeşitli envanter bulunduğunu, dolayısıyla netlik kazanmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Şahali, su konusunda birçok bilinmezin varlığını koruduğunu savundu.

Şahali, bir yıl sürecek geçiş sürecinin, ne kadar daha süreceği konusunda fikir sahibi olmadıklarını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Tarım Master Planı konusunda eleştirilere açık olduklarını ancak eleştirilen konularla ilgili öneri getirilmesini beklediklerini anlattı.

Tarım Master Planı'nın eleştirildiğini ancak bu Planın ülke tarihinde bir örneği olmadığını dile getiren Çavuşoğlu böyle bir planı hazırlamanın büyük emek gerektirdiğini kaydetti.

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Çavuşoğlu, CTP'nin bu çalışmaların çoğuna parti temsilcisi göndermediğini kaydetti.

CTP'nin 8 yıldan fazla süre Tarım Bakanlığında yetkili olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, kendilerinin tarım konusunda bir devlet politikası meydana getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu sayım konusunda yaşanan sorunların kontrolsüz kesim ve Güney Kıbrıs'tan yapılan kaçakçılıktan kaynaklandığını anlattı.

Çavuşoğlu kooperatifleşmeye büyük önem verdiklerini de anlattı.

Su konusunda yapılan eleştirilere de değinen Çavuşoğlu kendilerinin de "gelen su denize akıyor dediklerini", bu suyun boruya girip tarım alanlarına taşınmasının en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, sorunların çözülmesi için ciddi maddi kaynak gerektiğini ancak KKTC Su Dairesi'nin bütçesine tüm uğraşlara rağmen yetersiz bir miktar konduğunu belirtti.

Bağlantı hattıyla sıkıntılarını çözmek adına bu iş için 65 milyon TL'lik ek bir kaynak yaratıldığını ancak bunun da yetersiz kaldığını anlatan Çavuşoğlu sorununu bir an önce çözülmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Çavuşoğlu konuyla ilgili önümüzdeki günlerden Türkiye'den bir heyetin adaya geleceğini de söyledi.

ŞAHALİ

Bunun üzerine yeniden söz alan CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, kooperatifleşmenin önemine değinerek Master Plan içerisinde kooperatifleşmenin nasıl destekleneceğinin neden anlatılmadığını sordu.

Şahali Türkiye'den getirilen suyun nerelere gideceğinin açıklanmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.