İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özdenefe: "Ülkemizde kaçak hayvan konusunda ipin ucu kaçmıştır"

Özdenefe: "Ülkemizde kaçak hayvan konusunda ipin ucu kaçmıştır"

CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe 'Hayvan Hakları' ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 16:15
okuma süresi: 3 dak.
Özdenefe: "Ülkemizde kaçak hayvan konusunda ipin ucu kaçmıştır"
A- A A+
CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe 'Hayvan Hakları' ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Hayvan refahı açısından ülkede ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Özdenefe, 2013 yılında geçen Hayvan Refahı Yasası'nın tüzük ve denetim eksikliği nedeniyle tam olarak uygulanamadığını anlattı.

"Ülkemizde kaçak hayvan konusunda ipin ucu kaçmıştır" diyen Özdenefe, bunun hem hayvanların eziyet çekmesine neden olduğunu hem de hayvan sağlığı yanında insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi.

Basında yer alan, kötü koşullarda yaşayan maymunlar konusuna değinen Özdenefe, burada yetkili dairenin Veteriner Dairesi olduğunu, Daire'nin konuda her türlü önlemi almakla yetkili olduğunu kaydetti.

Özdenefe, bu durumdaki hayvanlara Veteriner Dairesi'nin el koyması gerektiğini söyleyerek bunun sadece hayvan hakları açısından değil, insan sağlığı açısından da önemli olduğunu belirtti.

"Bugün bu ülkede kuduz yoksa bu tamamen şans eseridir" diyen Özdenefe, eğer hala ülke ekosisteminde vahşi hayvanlar bulunmuyorsa bunun da şans eseri olduğunu dile getirdi.

Dünyanın değişik ülkelerinde vahşi hayvanların yurt dışından getirilerek doğaya salınması sonucu ciddi sıkıntılar meydana geldiğini anlatan Özdenefe, ülkeye onlarca timsah yüzlerce piton getirildiğinin bilindiğini ancak Veteriner Dairesi ve Bakanlığın bu konuları görmezden geldiğini anlattı.

Özdenefe bu konuda önlem almak için kötü bir olay yaşanmasının beklenmemesini istedi.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşması için Özdenefe'ye teşekkür ederek, ülkede AB uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan yasalara işaret ederek, bu konuda bir vizyon sıkıntısı olmadığını ancak tüzükle ve hayata geçirme konusunda sorunlar yaşandığını belirtti.

Örneğin Hayvan Refahı Yasası kapsamında yapılması gereken hayvan barınaklarının yapılmadığını kaydeden Çavuşoğlu vahşi hayvanlarla ilgili bir envanter olmadığını, bunun nedeninin ülkeye kaçak getirilmeleri olduğunu belirtti.

Özdenefe'nin ele aldığı konularla ilgili gönüllülerin ve derneklerin hazırladığı çalışmaları değerlendirmeye hazır olduklarını belirten Çavuşoğlu, maymunlar konusunu yeniden ele alacaklarını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.