İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gürcafer: "Devlet ve belediyeler, iş yapacak müteahhit bulamayacak"

Gürcafer: "Devlet ve belediyeler, iş yapacak müteahhit bulamayacak"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yaptığı yazılı açıklamada, devlet dairelerindeki hantallık, daireler arasındaki koordinasyonsuzluk ve yerel kontrollük ile TC tarafından görevlendirilmiş kontrollük arasındaki yetki karmaşasının müteahhitleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24/05/17 16:18
okuma süresi: 2 dak.
Gürcafer: "Devlet ve belediyeler, iş yapacak müteahhit bulamayacak"
A- A A+
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yaptığı yazılı açıklamada, devlet dairelerindeki hantallık, daireler arasındaki koordinasyonsuzluk ve yerel kontrollük ile TC tarafından görevlendirilmiş kontrollük arasındaki yetki karmaşasının müteahhitleri olumsuz etkilediğini vurguladı. Birliğe kayıtlı 555 müteahhit firmadan yalnızca 15'inin kamu ihalelerine ilgi duyduğunu belirten Gürcafer, yakında Devlet ve Belediyelerin iş yapacak müteahhit bulamayacağının altını çizdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, 555 firmanın Birliğe kayıtlı olarak faaliyet gösterdiğini ancak kamu ihalelerine ilgi duyan yalnızca 15 firma bulunduğunu kaydetti.

Müteahhit firmaların kamu ihalelerine ilgisizliğini kamuda yaşanan sıkıntılara bağlayan Gürcafer şunları kaydetti:

"Üyemiz olan 555 firmadan kamu ihalelerine ilgi duyan yalnızca 15 firma kalmıştır. Geriye kalan 540 firma kamu ihalelerine ilgi duymamakta ve sadece kendi özel işlerine yoğunlaşmaktadır.

Gerek ödemelerde gerekse kontrollük hizmetlerinde yaşanan hantallık herkesi bıktırmış durumdadır.

Devletin teknik daireleri çökmüş durumdadır. Karayolları Dairesi, Su Dairesi, Planlama İnşaat Dairesi gibi önemli dairelerde yaşanan sıkıntılar oralarda çalışan personeli de bıktırmıştır. Daireler arasındaki koordinasyonsuzluk, sürekli yaşanan yetki karmaşaları bir türlü son bulmamaktadır.

Yerel kontrollük ile TC tarafından görevlendirilmiş kontrollük arasındaki yetki karmaşası bir sistemsizlik yumağı oluşturmuş, hem ödemeleri hem de işlerin yapımını ciddi şekilde olumsuz etkiler olmuştur.

Tüm bunlar müteahhitlerimizi olumsuz etkilemektedir. Yakında Devlet ve Belediyeler, kendilerine iş yapacak müteahhit bulamayacaklardır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.