İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

"Marketlerde, uluslararası reklamı olan ürünlere yerli ürünlerden daha fazla yer ayrılıyor"

"Marketlerde, uluslararası reklamı olan ürünlere yerli ürünlerden daha fazla yer ayrılıyor"

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkan Adayı, Can-Ser Ltd. Direktörü ve yaklaşık 8 yıldır KTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Sercan Görgüner Bahçeci, sektörel alanda değişik dallarda temsiliyet sağlamanın amaç ve hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Yayın Tarihi: 25/05/17 07:28
okuma süresi: 7 dak.
"Marketlerde, uluslararası reklamı olan ürünlere yerli ürünlerden daha fazla yer ayrılıyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkan Adayı, Can-Ser Ltd. Direktörü ve yaklaşık 8 yıldır KTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Sercan Görgüner Bahçeci, sektörel alanda değişik dallarda temsiliyet sağlamanın amaç ve hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Ülkede sanayi stratejisi anketleri yapıldığını ve ileriye dönük çalışmaların sektörel bazda alınan verilerden yararlanılarak yapılacağını kaydeden Bahçeci, tarım ürünlerine çok daha fazla yatırım yapılması gerektiğine değinerek; tarım ürünlerinin sanayileştirilerek ihraç edilmesinin ülke ekonomisine faydalı olacağını söyledi.

Market raflarında yer alan ithal ürünlerle, yerli ürünlerin rekabetinin zor olduğuna değinen Bahçeci, ithal ürünlerin raflara yerleştirilmesi konusunda ana firmalarından destek olduğunu ancak yerli ürünlerde aynı durumun yaşanmadığını kaydederek, ana firmaların kendi kendilerine destek yaratamadıklarını kaydetti. Bahçeci, marketlerde ithal ürünlere daha fazla arz olması ve raflarda birçok marka bulunması nedeniyle, market raflarının tüm markaları ön sıralarda tutmak için yeterli olmadığını söyledi.

Tüketicinin tercih edeceği marka konusunda reklamların da önemine değinen Bahçeci, "Medyada uluslararası reklamlar seyrediliyor ve bunların izlenmesiyle artan talepler doğrultusunda reklamı olan ürünlere market raflarında daha fazla yer ayırma ihtiyacı duyuluyor" dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası 31. Genel Kurulu'nun, 27 Mayıs Cumartesi gerçekleştirileceğini açıklayan Kıbrıs Türk Sanayi Odası başkan adayı Sercan Görgüner Bahçeci, yönetim kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından oda başkanının belirleneceğini söyledi. Kanal T'de Damla Dabiş'in hazırlayıp sunduğu Günaydın Kıbrıs programına konuk olan Bahçeci, hedeflerini anlattı.

"DİKLENMEDEN DİK DURARAK..."

Kıbrıs Türk Sanayi Odası başkan adayı, Can-Ser Ltd. Direktörü ve yaklaşık 8 yıldır KTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Sercan Görgüner Bahçeci, sektörel alanda değişik dallarda temsiliyet sağlamanın hedefleri arasında olduğunu dile getirerek, "Genel hedefimiz, tüm sektörlerimizi kucaklayıcı, tüm sektörlerin odanın içinde rol almasını sağlayacak şekilde çalışma yaparak, tüm paydaşlarımızla aynı uzlaşıyı yakalayarak, ekonomide de tüm paydaşlarımızla anlayışla uzlaşarak, diklenmeden dik durarak, özelde sanayicimizin önünü açmak, yeni proje ve ülke ekonomisinde sanayi payını artırmak" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN, SIKINTILARI ORTADAN KALDIRABİLECEK ÇÖZÜMLER HEDEFLEMEK"

Sıkıntıları dile getirmekten ziyade yaşanan sorunlara çözüm bulunmasının ve analitik çalışmalar yaparak projeler hazırlanmanın asıl hedef olduğunu bildiren Bahçeci, daha önce Sanayi Odası'nın kadın bir başkan veya başkan adayı olmadığını ifade etti. Bahçeci, ilk kadın başkan aday olmanın kendisine gurur verdiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Önemli olan, sıkıntıları devamlı dile getirmekten ziyade, doğru ve yerinde tespitlerin yapılıp sıkıntıları ortadan kaldırabilecek çözümler hedeflemek. Asıl hedef, olası projeler yaratıp yapmaya çalışmak. Proje ortaya koyduktan sonra uygulanabilir olmasını da takip etmek de önemli noktalardan biri."

"HER SEKTÖR AYRI AYRI İNCELENİP, HAKSIZ REKABET İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI"

Haksız rekabetin ortadan kalkması için her sektörün ayrı ayrı incelenip, analitik çalışmalarla yazılara, rakamlara dökülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeci, asıl hedefin her sektörün kendi içinde ele alınarak çözümler yaratılması olduğuna değindi ve "Bir sektörle başka bir sektörün gereksinimleri farklıdır. Bütün sektörlere aynı uygulama yapılamaz. Farklı önlemler gereksinimler var, bunların projelendirilip yapılması önemli" şeklinde konuştu.

"SANAYİ, KALİTE VE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPILARAK GELİŞEBİLİR"

Mal ve hizmet üretimi olmadan bir ülkenin ekonomisinin gelişeceğine inanmadığını belirten Bahçeci, geçen yıllara oranla sanayicilerin daha iyi bir konumda ve daha bilinçli olduğunu sözlerine ekleyerek, sanayinin kalite ve teknolojiye yatırım yapılarak gelişebileceğini kaydetti.

"TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİLEŞTİRİLMELİ…"

Ülkede sanayi stratejisi anketleri yapıldığını ve ileriye dönük çalışmaların sektörel bazda alınan verilerden yararlanılarak yapılacağını kaydeden Bahçeci, tarım ürünlerine çok daha fazla yatırım yapılması gerektiğine değinerek, tarım ürünlerinin sanayileştirilerek ihraç edilmesinin ülke ekonomisine faydalı olacağına değindi ve şöyle konuştu:

"Türkiye'den gelen suyun tarımda kullanılıp üretim alanında tarım ürünlerinin artırılması gerekiyor. Tarım ürünlerinin ise sanayileştirilerek ihracı ve tüketilmesi maddi anlamda daha çok katkı sağlayacak. Tarım ürünlerinin olduğu gibi ihraç edilmesi yerine, sanayi ürününe çevrilerek ihraç edilmesinin istihdama, üretime ve ekonomiye katkısı daha fazla olur. Tarım ürünlerinin sanayileştirilmesi konusunda projeler yapılması öncelik olmalı."

"KTSO, YERLİ ÜRÜNLERİN TANITILMASI İÇİN ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDECEK"

Doğru ürünler için doğru pazara ulaşma bilgisinin önemli olduğunu belirten Bahçeci, yurt içindeki pazarın küçük ölçekli olduğunu ancak global pazarı büyütmek için engel bulunmadığını kaydederek, doğru fuarlara katılmanın ve doğru ülkelere ihraç ürün sunabilmenin öneminden bahsetti. KTSO'nun KKTC'deki ürünleri tanıtmak adına bir dizi faaliyetleri bulunduğunu belirten Bahçeci, KTSO'nun 'KKTC ürünü logosu' geliştirdiğini ve 'Yerli ürün kullanım haftası' düzenlendiğini ifade ederek, yerli ürünlerin tanıtılmasına yönelik çalışmaların KTSO tarafından yapılmaya devam edeceğini kaydetti.

YERLİ ÜRÜNLERE DESTEK YOK…

Market raflarında yer alan ithal ürünlerle yerli ürünlerin rekabetinin zor olduğuna değinen Bahçeci, ithal ürünlerin raflara yerleştirilmesi konusunda ana firmalarından destek bulunduğunu kaydetti. Bahçeci, yerli ürünlerin raflara yerleştirilmesi konusunda ana firmaların kendi kendilerine destek yaratamadıklarını da kaydederek, marketlerde ithal ürünlere daha fazla arz olması ve raflarda birçok marka olması nedeniyle market raflarının tüm markaları ön sıralarda tutmak için yeterli olmadığını vurguladı. Tüketicinin tercih edeceği marka konusunda reklamların da önemine değinen Bahçeci, "Medyada uluslararası reklamlar seyrediliyor ve bunların izlenmesiyle artan talepler doğrultusunda reklamı olan ürünlere market raflarında daha fazla yer ayırma ihtiyacı duyuluyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.