İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Avukat Ayşegül Baybars: "Kıbrıs sorununun çözümüne dair umudum yok"

Avukat Ayşegül Baybars: "Kıbrıs sorununun çözümüne dair umudum yok"

Akademisyen Emete Gözügüzelli, Avukat Ayşegül Baybars ve Ayşe Öztabay, Erçin Şahmaran'ın hazırladığı "Söz Sizde" programında ülke gündemini tartıştı.

Yayın Tarihi: 26/05/17 10:38
okuma süresi: 4 dak.
Avukat Ayşegül Baybars: "Kıbrıs sorununun çözümüne dair umudum yok"
A- A A+
Akademisyen Emete Gözügüzelli, Avukat Ayşegül Baybars ve Ayşe Öztabay, Erçin Şahmaran'ın hazırladığı "Söz Sizde" programında ülke gündemini tartıştı.

ADA TV de yayınlanan programda, ortaya çıkan ortak düşünce "umudumuzu kaybetmeyelim" oldu.

"Müzakere sürecinin geldiği noktada görüyoruz ki, başarıya ulaşma şansı azalıyor. Kıbrıslı Türklerin bir kırk yıl daha kaybetme lüksü yok. Bu sürecin neticesine göre yeni yol haritaları belirlenmeli. Başka zeminler oluşabilir. Gündeme gelecek başka bir zeminde yapılacak müzakere, yine her iki tarafın ortak kararı ile olacak. Belki bundan sonra bunlar konuşulacak. Müzakerelerin ne noktaya geldiğini, ne olacağını elbette Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı açıklayacak. Ve bu açıklamalardan sonra daha net tartışmalar yapabileceğiz."

"40 YILDA, 39 HÜKÜMET"

"Müzakerelerin devam etmesi, bizim iç sıkıntılarla ilgili yapacaklarımızı engellemiyor. Bu sistemsizlik bu halka yakışmıyor. 40 yılda, 39 hükümet göreve gelmiş. Yani hemen her yıl yeni bir hükümet. Birisi yapmış, birisi bozmuş. Siyaset bir meslek olmuş. Halk kötü yönetime mahkûm edilmiş. Ve yine halk suçluymuş gibi bir davranış sergileniyor. Bu düzeni ortadan kaldıracak bir yenilenmeye ihtiyacımız var. Vatandaş temel hizmetleri alamıyor. Ama artık siyasette farklı alternatifler var."

"SORUNLARI ÇÖZECEK KAYNAĞA SAHİBİZ"

"Özellikle tarım, turizm ve inşaat sektöründe iş gücü ihtiyacı olduğu kesin. Ama bunun giderilmesi Türkiye-KKTC iş gücü anlaşması ile mümkün değil, doğru da değil. Burada meslek okulları var. İşgücü eksikliğindeki gidermeyi, eğitim sistemini yönlendirerek yapabiliriz. Buradaki makamların etkisizleştirilmesi kabul edilemez. Ülkede çok sorun var. Bunları gidermek için en başta altyapı sorunlarını çözmeliyiz. Tabi ki bunlar var diye, umutsuzluğa düşmek ve karamsar olmak gerekmiyor. Biz bunları çözebilecek insan kaynağına sahibiz."

AKADEMİSYEN EMETE GÖZÜGÜZELLİ; "BÖLÜNMÜŞLÜĞÜN KABUL EDİLMESİ GEREK"

"Kıbrıs sorunu müzakere sürecinin bu noktaya geleceği belliydi. Artık Sayın Cumhurbaşkanı da artık bunu daha açık söylüyor. Mevcut durumda Rum tarafının tavrı nettir. Kazılara devam edileceğini söylüyorlar, asker ve garanti sisteminde değişim istiyorlar. Bunları ön şart olarak sunuyorlar. Federal çözümün zorluğu ortada. Biz artık daha kararlı bir şekilde siyasi bir tanınma istemeliyiz. Türkiye ile beraber kararlı bir duruş sergileyip, iki ayrı bölge, iki ayrı devlet olarak, bölünmüşlüğün kabul edilmesi gerek."

"BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ"

"Hep kötümser mesajlar veriliyor. Genel olarak kötü bir yönetim geçmişimiz var. Ama insanlara karamsar bir tabloyu sürekli hatırlatmak yerine, özellikle siyasetçiler insanlara umutsuzluğu bu kadar yansıtmamalı. Biz birbirimize kenetlenmeliyiz. Sırf siyasi çıkarlar için kimse kimseyi kötülemesin, bundan günlük kazanç elde etmeye çalışmasın. Olaylar her yerde var. Daha kötü olaylar yaşanıyor dünyanın her yerinde. Önemli olan düzeltmek. Korku algısı vermek yanlış. Bu ülkeyi toparlamak için beraber umutlu olarak çalışmamız gerek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.