İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Başbakan Özgürgün Benzinciler Birliği heyetini kabul etti

Başbakan Özgürgün Benzinciler Birliği heyetini kabul etti

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Levent Çağdal başkanlığındaki Benzinciler Birliği heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Yayın Tarihi: 26/05/17 16:51
okuma süresi: 3 dak.
Başbakan Özgürgün Benzinciler Birliği heyetini kabul etti
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Levent Çağdal başkanlığındaki Benzinciler Birliği heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal ve Yönetim Kurulu üyeleri bugün saat 15.30 da Başbakan Özgürgün tarafından kabul edildiler. Kabulde Başbakan Özgürgün'e sektörün sorunlarını aktaran Benzinciler Birliği heyeti sorunlarının çözümü konusunda Başbakan'dan yardım talep ettiler.

Başbakan Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, KKTC'deki pazarın küçük olduğuna dikkat çekerek Benzinciler Birliği heyetinin yeni istasyon izni verilmemesi yönündeki talebinin haklı bir talep olduğuna vurgu yaptı. Yeni istasyon izni verilmesi konusunda çok fazla talep bulunduğunu ancak bu izinlerin verilmesinin tüm sektörü zora sokacağının bilincinde olduklarını ve amacın tüm sektörün ayakta kalmasının sağlanması olduğuna dikkat çeken Başbakan Özgürgün, sektörü zora sokacak adımları atmama kararlılığında olduklarını ve önceliğin mevcutların korunması olduğunun altını çizdi.

Birlik Başkanı Çağdal ise yaptığı konuşmada, KKTC'de 150 faal akaryakıt İstasyonu bulunduğunu ve bu rakamın Avrupa Birliği kriterlerinin çok üzerinde olduğuna dikkat çekerek, yeni benzin istasyonu izni verilmesine karşı olduklarını ve yeni istasyon izni verilmesiyle bu sektörün zora gireceğinin altını çizdi. Benzinciler Birliği'nin bu konuda çok kararlı olduğunu ve yeni izin verilmesi durumunda eylem yapmaktan kaçınmayacaklarına da belirtti. Çağdal bu konudaki görüşlerini ve diğer taleplerini içeren bir yazıyı Başbakan Özgürgün'e takdim etti.

Görüşmeden olumlu izlenimlerle ayrılmakta olduklarını belirterek Başbakan Özgürgün'e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çağdal, ayrıca son dönemlerde benzine yapılan indirimlerden dolayı memnuniyetlerini de belirtti ve 25.05.2017 itibarıyla KKTC'nin güney Kıbrıs'tan 1.33TL ye varan miktarda daha ucuz olduğunu kaydetti. Bundan dolayı hükümete teşekkür ederek bu konuda yaptıkları araştırmayı da Başbakan'a takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.