İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tüp gazları çaldılar, markete sattılar

Tüp gazları çaldılar, markete sattılar

Mağusa'da iki ayrı evin bahçesinden 6 adet tüp gaz çalmakla suçlanan 2 genç tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 27/05/17 09:45
okuma süresi: 3 dak.
Tüp gazları çaldılar, markete sattılar
A- A A+
Nadire BAHADİ

Mağusa'da iki ayrı evin bahçesinden 6 adet tüp gaz çalmakla suçlanan 2 genç tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa'da, Yeter Uçar ve Erdoğan Solman'ın evinden toplam 6 adet 15 kilogramlık tüp gazların çalınması ile ilgili soruşturma başlatan polis, Tugay Çetin ile İbrahim Şifa ismine ulaştı.

Polis tarafından tutuklanan gençler dün "Sirkat" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Çetin ve Şifa polise verdikleri ifadelerinde tüp gazları İbrahim Turaç ile birlikte çaldıklarını itiraf ederken, tüp gazların bir kısmını 40 TL karşılığında markete sattıklarını belirttiler.

Mahkeme devam eden soruşturma nedeni ile Tugay Çetin ve İbrahim Şifa'nın 3'er gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

TOPLAM 285 TL DEĞERİNDEKİ 6 TÜPÜ ÇALDILAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Çebi, zanlı Tugay Çetin'in 24 Mayıs tarihinde Yeter Uçar'a ait evin avlusunda bulunan toplam 142.50 TL değerindeki 3 adet 15 kg'luk tüp gazları çaldığını açıkladı.

Çebi, zanlı Çetin'in 25 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirtirken, Çetin'in söz konusu suçu, başka bir hırsızlık olayından dolayı teminata bağlanarak cezaevine gönderilen İbrahim Turaç ile birlikte işlediğini beyan ettiğini açıkladı.

Çebi, 20 Mayıs ile 25 Mayıs tarihleri arasında Erdoğan Solman'a ait evden de 142.50 TL değerindeki 3 adet 15 kg'luk tüp gazları sirkat ettiğini açıklarken yürütülen soruşturma çerçevesinde zanlı İbrahim Şifa'nın 25 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Zanlı Şifa'nın da poliste verdiği ifadesinde söz konusu suçu İbrahim Turaç ile birlikte işlediğini belirttiğini söyleyen Çebi, tüp gazın birini ise Turaç'a ait motor ile taşıyarak bir markete götürdüklerini ve 40 TL'ye sattıklarını beyan ettiğini açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Çebi, zanlı Çetin ile Şifa'nın 3'er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.