İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Araç vurgunu KKTC'ye uzandı

Araç vurgunu KKTC'ye uzandı

Türkiye'de geçtiğimiz hafta patlak veren araç kaçakçılığının bir ucu da KKTC'ye dayanıyor. Avrupa ülkelerinden üçkağıt yöntemi alınan araçlar burada daha ucuza satılıyor.

Yayın Tarihi: 28/05/17 09:21
okuma süresi: 5 dak.
Araç vurgunu KKTC'ye uzandı
A- A A+

Türkiye'de geçtiğimiz hafta patlak veren araç kaçakçılığının bir ucu da KKTC'ye dayanıyor. Avrupa ülkelerinden üçkağıt yöntemi alınan araçlar burada daha ucuza satılıyor.

Türkiye'de geride bıraktığımız hafta içerisinde İstanbul başta olmak üzere birkaç ilde kaçak araç operasyonu düzenlendi. Yurt dışından yasal olmayan yollarla Türkiye'ye sokularak 33 kişiye satılan lüks otomobiller tespit edilirken, 101 şüpheliden 46'sı hakkında gözaltı, 55'i hakkında ifadelerine başvurulmak üzere yakalama kararı çıkarıldı. Yurt dışından başlayıp Türkiye'ye uzanan araba kaçakçılığı olayının bir ucunun da KKTC'de olduğu ortaya çıktı. Star Kıbrıs yaptığı araştırmada, Avrupa ülkelerinden bir kılıfa uydurularak alınan araçların büyük bir üçkağıt yöntemi ile KKTC'ye getirildiği ve burada satıldığı öğrenildi.

DÜZENEK ŞÖYLE İŞLİYOR

Elde edilen bilgilere göre, İngiltere'de başlayıp Almanya'da devam eden ve son durağı KKTC olan üçkağıtçılık ise şöyle yapılıyor: Söz konusu şahıslar, İngiltere'de mali sabıkası olmayan kişileri buluyor ve onlarla para karşılığı anlaşma yapıyor. Sabıkası olmayan ve borçalanıp araba alabilecek kişiler, belirlenen markalardaki arabaları satın alıyor. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra devreye üçkağıtçılar giriyor. Satın alınan arabalar satın alan kişilerden teslim alınıyor ve onlara belli bir ücret veriliyor. Arabaları alan şahıslar, araçlarla Almanya'ya gidiyor. Aracın İngiltere'deki koçanı ile Almanya'ya giden şahıslar, Alman yetkililerinden geçici sürüş belgesi ve geçici sürüş plakası alıyor.

İZİ KAYBOLUYOR

Üçkağıtçılar, Almanya'da alınan belgelerle araçları süre süre Türkiye'ye oradan da KKTC'ye getiriyor. KKTC'ye girişte Almanya'dan alınan araç belgeleri kullanıldığı için araçların İngiltere'den sonraki izleri kayboluyor. Ülkeye getirilen Avrupa araçları düşük fiyatlarla KKTC'de satılıyor.

BEDAVAYA AL, BURADA SAT

Bu arada İngiltere'den borçlanıp araç alan şahıslar, bir süre sonra polise gidip araçlarının çalındığına dair ihbar veriyor. Araçlar sigortalı olduğu için araç satan firmalar, zararlarını sigortadan karşılıyor. Burada tek mağdur olan kısım ise sigorta şirketleri oluyor. Sigorta şirketleri, araştırma yapıp aracın çalındı ihbarından iki veya 3 ay önce Almanya'ya giriş yaptığını tespit etse de KKTC'ye kadar uzanan dolandırıcılığı hem soruşturma maliyeti hem de ülkenin tanınmamasından kaynaklanan bürokratik engellerden dolayı ileriye götürmüyor. Böylelikle neredeyse bedavaya alınan Avrupa araçları KKTC'de uygun fiyata satılıyor.

TÜRKİYE'DE 33 ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde düzenlenen operasyonlarla, yurt dışından yasal olmayan yollarla ülkeye sokularak 33 kişiye satılan lüks otomobiller tespit edildi. Lüks araçların ülkeye sokulması ve satılmasına aracılık eden bir oto galerisine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda galeri sahibi ve yöneticisi olduğu öğrenilen 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da, lüks araçların yasa dışı yollarla yurda getirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan, serbest bırakıldı. Tufan'ın jandarmada verdiği ifadede, satın aldığı lüks aracın kaçak olduğunu bilmediğini ve kendisine bu aracı satanlardan şikâyetçi olacağını söylediği öğrenildi.

46 GÖZALTI KARARI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, lüks araçların yasa dışı yollarla yurda getirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 101 şüpheliden 46'sı hakkında gözaltı, aralarında Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan'ın da yer aldığı 55'i hakkında ifadelerine başvurulmak üzere yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin operasyonunda, aralarında Ozan Tufan'ın da yer aldığı bazı şüpheliler yakalanmıştı.

Suna Erden-Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.