İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

HP'nin eylemi yarın yapılacak

HP'nin eylemi yarın yapılacak

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, "hukuksuzlukları, usulsüzlükleri, partizanlıkları ve yolsuzlukları protesto etmek" ve "yeter" demek için yarın sabah saat 07.00'de Lefkoşa Metehan çemberinde olacaklarını hatırlattı.

Yayın Tarihi: 28/05/17 13:37
okuma süresi: 4 dak.
HP'nin eylemi yarın yapılacak
A- A A+

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, "hukuksuzlukları, usulsüzlükleri, partizanlıkları ve yolsuzlukları protesto etmek" ve "yeter" demek için yarın sabah saat 07.00'de Lefkoşa Metehan çemberinde olacaklarını hatırlattı.

Özersay, "UBP-DP hükümetindeki siyasiler bir daha bu görevlere gelemeyeceklerini kendileri de anladığı için 'ne koparırsak yanımıza kalır' düşüncesiyle ülkede adeta talan yapıyorlar. Maalesef bu ülkede devleti bir çeşit aile şirketi gibi görenler var"ifadelerini kullandı.

HP, Serdarlı ve Düzova'yı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Genel Başkan Özersay'a, Lefkoşa İlçe Başkanı Eylem Deliceırmak Erbilen ve Gazimağusa İlçe Başkanı Özgür Vehit ile partideki diğer bazı yöneticiler ve gönüllüler eşlik ettiler.

"DEVLETİ AİLE ŞİRKETİ SANANLAR VAR"

HP'den verilen bilgiye göre Özersay ziyaretlerde, "Maalesef bu ülkede devleti bir çeşit aile şirketi gibi görenler var. Halka ait ne varsa partililerine, yandaş ve akrabalarına dağıtıyorlar. Üstelik kıyak emeklilikten devlet arazisine ve SİT alanlarına varıncaya kadar" ifadelerini kullandı.

HP'nin göreve geldiği zaman hukuk yoluyla ve irade göstererek keyfi ve yasa dışı kararları iptal edeceğini belirten Özersay, hükümeti, "ülkeye geri döndürülmesi giderek zorlaşan bir tahribat yapmakla" suçladı.

"Hükümetin bu açıdan tarihe geçeceğini" söyleyen Özersay, partizanlığın artık her alana yayıldığını ve göreve geldiklerinde buna karşı çok sert şekilde mücadele edeceklerini ifade etti.

Vatandaşlardan belediyelerin birleştirilmesi ve bazı belediyelerin ortadan kaldırılması yönünde gelen şikayetler üzerine Özersay "Halkın Partisi popülizm yapıp da sizler ne derseniz tamam diyecek bir parti değildir. Biz doğru olduğunu bildiğimizi açık yüreklilikle söyleriz, nabza göre şerbet vermeyiz." dedi.

BELEDİYELERDEKİ SORUNLAR

Kendilerinin de belediyelerin sayılarının azaltılması gerektiğini düşündüklerini belirten Özersay, ancak bunun kendiliğinden, belediyelerin bugün içinde bulunduğu sıkıntıları çözmeyeceğini, bu birleşme ya da kapatmayla ne borçların ortadan kalkacağını, ne de aşırı istihdam sonucu ortaya çıkan fazla personel sorununun çözüleceğine inanmadıklarını ifade etti.

Belediyeler konusunda bazı çözümler ortaya koyduklarını, belediyeler çalışma grubunun bu konuda çalıştığını belirten Özersay, "Her şeyden önce, tüm bölgelerimizde halka daha iyi belediyecilik hizmeti verilebilmesi için, belediye gelirlerinin adil dağılımını sağlamak ve özellikle gelirleri düşük olan belediyelerin gelirlerini artırıcı bazı adımlar atacağız. Havalimanı, liman, petrol tesisleri gibi alanlarda belediyecilik hizmeti veren belediyelerin yüksek gelirlerini tek bir havuzda toplayıp belediyelerin verdikleri hizmet oranlarında daha adil bir paylaşım durumu yaratacağız." şeklinde konuştu.

Özersay, aşırı personel konusunda devletin yapacağı teşvik edici sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarıyla ve ayrıca gerekecek yeniden eğitim için olanaklar yaratarak bazı kişilerin özel sektöre kaydırılması seçeneğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Öte yandan çok farklı hibe ve kredi programlarından belediyelerin yararlanabilmesi için merkezi bir "proje geliştirme birimi" oluşturacaklarını söyleyen Özersay, gerek bakanlıklara gerekse belediyelere kaynaklarını artırabilmeleri için proje, şartname hazırlama desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.