İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Narkotikten "Kirpi Operasyonu"... 5 zehir tacirine tutuklama

Narkotikten "Kirpi Operasyonu"... 5 zehir tacirine tutuklama

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin "Kirpi Operasyonunda" 145 gram uyuşturucu ele geçirildi, 5 uyuşturucu taciri tutuklandı…

Yayın Tarihi: 17/06/17 09:46
okuma süresi: 5 dak.
Narkotikten "Kirpi Operasyonu"... 5 zehir tacirine tutuklama
A- A A+
Nadire BAHADİ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin "Kirpi Operasyonunda" 145 gram uyuşturucu ele geçirildi, 5 uyuşturucu taciri tutuklandı…

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı bilgisi üzerine Mormenekşe- Atlılar bölgesinden Lefkoşa'ya uzanan uyuşturucu operasyonu düzenledi.

"Kirpi Operasyonu" ismi verilen operasyon sonucu 145 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, 5 kişi tutuklandı.

Operasyonda zanlı Onur Güler'in alışveriş esnasında Mormenekşe- Atlılar köyü arasında yakalanmasının ardından polisten kaçarak yasa dışı yollardan Güney'e geçmek isteyen Uğur Özbayır ve Melisa Şen önceki gece Beyarmudu'nda, Murat Özbayır ile 7 aylık hamile olan Tuğba Tiken ise dün Lefkoşa'da yakalandı.

Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar aleyhinde 3'er gün tutukluluk süresi temin edildi.

POLİSİN "DUR" İHTARINA UYMAYIP KAÇTILAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 15 Haziran tarihinde alınan bir bilgide Mormenekşe-Atlılar köyü arasında bulunan bir tabelanın olduğu yerde uyuşturucu alışverişi yapılacağının öğrenildiğini belirtti.

Aynı gün saat 19:30'da ihbar edilen yere gidilerek yapılan kontrolde söz konusu tabelanın yanında bulunan taş altında naylon poşet içerisinde yaklaşık 80 gr ağırlığında sentetik cannabionoid türü uyuşturucu maddenin tespit edildiğini açıklayan Özdesoy, uyuşturucu maddeleri kimlerin almaya geleceğinin tespit edilmesi için pusu görevine başladıklarını kaydetti.

Özdesoy, saat 20:45 raddelerinde Murat Özbayır'ın kullanımındaki NS 696 Z plakalı kiralık araç ile zanlı Onur Güler, Uğur Özbayır, Melisa Şen ve Tuğba Tiken'in ile birlikte gelip aracın durması üzerine zanlı Onur Güler'in araçtan indiğini söyledi. Kiralık aracın biraz ileri sürüp geri dönerken zanlı Güler'in, tabelanın yanındaki taşın altından uyuşturucu maddeyi aldığı esnada suçüstü tutuklandığını açıklayan Özdesoy, bu esnada Güler'i almak için kiralık araçla gelen Uğur Özbayır, Melisa Şen, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken'in "Dur, polis" denmesine rağmen aracı hızla sürüp olay yerinden kaçtıklarını anlattı.

2 ZANLI BEYARMUDU'NDA YAKALANDI

Olay yerinden kaçan zanlıların Beyarmudu'ndan askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney'e geçecekleri bilgisinin alınması üzerine Beyarmudu köyüne gidildiğini belirten polis memuru Hüseyin Özdesoy, köy içerisinde yapılan aramada NS 696 Z plakalı aracın Beyarmudu futbol sahası bölgesinde terk edilmiş şekilde tespit edildiğini söyledi. Gece saatlerinde köyde arama yapıldığını belirten Özdesoy, Uğur Özbayır ile Melisa Şen'in ise bir sokak içerisinde saklanırken tespit edilip tutuklandığını açıkladı.

65 GRAM UYUŞTURUCU DAHA BULUNDU

Zanlı Onur Güler'den yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddelerin bulunduğu yere giderken yine yol kenarında bulunan ve üzerinde Mormenekşe İlkokulu Koruluğu yazan tabelanın yanına zanlı Murat Özbayır ve Tuğba Tiken ile birlikte giderek, zanlı Tiken'in bir miktar uyuşturucu maddeyi toprağa gömdüğünün öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlı Güler'in gösterimi üzerine toprağa gömülü naylon poşet içerisinde yaklaşık 65 gram daha sentetik cannabionoid türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu açıkladı.

MURAT ÖZBAYIR VE TUĞBA TİKEN DE LEFKOŞA'DA YAKALANDI

Onur Güler, Uğur Özbayır ve Melisa Şen dün sabah saatlerinde Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılırken, yürütülen soruşturma kapsamında aranan zanlı Murat Özbayır ile Tuğba Tiken ise dün öğle saatlerinde Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandı. Mahkeme tüm zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.