İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

SÜİB: "Geç ödemenin nedeni SÜTEK'teki Hayvancılar Birliği Temsilcisi'nin sütü baskıyla pazarlaması"

SÜİB: "Geç ödemenin nedeni SÜTEK'teki Hayvancılar Birliği Temsilcisi’nin sütü baskıyla pazarlaması"

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği(SÜİB) son dönemde imalatçılara yönelik itibarsızlaştırma ve karalama kampanyaları yapıldığını öne sürdü.

Yayın Tarihi: 23/06/17 17:56
okuma süresi: 5 dak.
SÜİB: "Geç ödemenin nedeni SÜTEK'teki Hayvancılar Birliği Temsilcisi’nin sütü baskıyla pazarlaması"
A- A A+
Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği(SÜİB) son dönemde imalatçılara yönelik itibarsızlaştırma ve karalama kampanyaları yapıldığını öne sürdü.

Konuyla ilgili SÜİB'ten yapılan yazılı açıklamada, "Üreticilerin geç ödemesinin sebebinin ise, geçmiş dönemlerde çiğ sütün, SÜTEK' teki Hayvancılar Birliği temsilcisinin isteği üzerine, tahsil edilemeyeceğini bile bile işletmelere baskıyla pazarlanmasından kaynaklandığını da herkes artık bilmelidir" denildi.

Açıklamada, imalatçıların çiğ süt üreten hayvancıların yanında olmadığını ve bilinçli olarak hayvancının aleyhine çalıştığını iddia edenlerin imalatçı ile hayvancının "aynı gemide olduğunu", birlikte var olabildiklerini ve birbirine muhtaç olduğunu unuttuğu ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bununla birlikte bu aynı kişilerin 2016 yılında Türkiye'de yaşanan terör olayından sonra bu pazarda yaşanan sıkıntılı günlerde, imalatçıların pazarlarını kaybettikleri, alacaklarını alamadığı veya gecikmeli aldığı bir dönem yaşanmıştır. Bu zor dönemde bile, ülkemizde üretilen çiğ sütün dökülmemesi için imalatçılarımızın ürünü pazarlamasındaki sıkıntılara rağmen, çiğ süt almaya devam ettiğini unutulmuş veya bilinçli olarak unutturmaya çalışılmıştır. Bu durum kabul edilemezdir.

Geçen yıl Şubat ayından itibaren süt sektöründe yaşanan kriz süresince yönetim kurulunda çiğ süt üreticilerinin de temsilcisi olan Koop-Süt hakediş miktarı olan sütü dahi almayarak yaşanan krizi daha da derinleştirmiştir. SÜTEK bünyesinde defalarca oluşturulan kriz masalarına rağmen ihtiyacının üzerinde tek bir litre süt almayarak üreticinin yanında durmamıştır. Bu dönemde üreticinin sütünün ortada kalmaması adına SÜİB üyeleri olarak yaşanan süreçte elimizden geleni yaparak sütün tümünü alıp işledik. Bu kapsamda Koop-Süt, belli başlı gruplara hizmet etmek için yanlış beyanlar vermekten, kamuoyunu ve üreticilerimizi yanılmaktan vazgeçmelidir"

"SÜTÜN YÜZDE 86'SINI SÜİB ÜYELERİ ALIYOR"

Koop-Süt'ün pazarlayabildiği sütü aldığı kaydedilen açıklamada, üretilen sütün yüzde 14'ünü Koop Süt satın alırken geriye kalan yüzde 86'sını SÜİB üyelerinin aldığı belirtildi.

Oluşan yüksek fiyatın yaratacağı sıkıntıları aşmak adına SÜİB olarak Bakanlığa yeni fiyat önerisi sunmalarına rağmen, Bakanlığın bu konuyu "görüşme ihtiyacı bile hissetmediği" kaydedilen açıklamada imalatçıların kamuoyu ve çiğ süt üreticileri nezdinde bilinçli olarak itibarsızlaştırmaya çalışıldığı savunuldu.

"GEÇ ÖDEMENİN NEDENİ SÜTEK'TEKİ HAYVANCILAR BİRLİĞİ TEMSİLCİSİNİN SÜTÜ BASKIYLA PAZARLAMASI"

"Üreticilerin geç ödemesinin sebebinin ise, geçmiş dönemlerde çiğ sütün, SÜTEK' teki Hayvancılar Birliği temsilcisinin isteği üzerine, tahsil edilemeyeceğini bile bile işletmelere baskıyla pazarlanmasından kaynaklandığını da herkes artık bilmelidir. Bugün SÜTEK'te bu borçların dışında hiç kimsenin borcu bulunmamaktadır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Yine bazı gerçeklere dayanmayan haberlere göre imalatçılarımızın eyleme devam ettiği yönünde yayınlar çıkmaktadır. Ancak hiçbir anlaşma yoluna gitmeyen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından imalatçılarımıza zorla dayatılan ve mecbur bırakılan fiyattan imalatçılarımızın büyük bir bölümü süt alımı yapmaktadır veya yapacağını ifade etmiştir.

Bu kapsamda basında çıkan bazı haberlerin aksine Sayın Başbakanımızın sorunu çözme yönünde gösterdiği çaba ve talebi doğrultusunda 20 Haziran 2017 tarihinde tüm borçlar ödenmiş ve süt alımına başlanmıştır. Yani bahsedildiği gibi uzun süre değil sadece 3-4 gün boyunca süt alımı yapılmamıştır.

SÜİB olarak emeğin değerini, emek yaratan imalatçılar olarak iyi bilmekteyiz. İmalatçılar olarak üreticiyi desteklerken, tüketicimizin menfaatlerini de koruyabilmek ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkı koyma sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket edilmesini gerektiğine inanmaktayız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.