İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu "3. Uyuşturucuyla Mücadele Haftası 2017" etkinlikleri düzenliyor

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu "3. Uyuşturucuyla Mücadele Haftası 2017" etkinlikleri düzenliyor

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele Günü çerçevesinde geleneksel hale getirdiği "Uyuşturucuyla Mücadele Haftası"nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 27/06/17 17:14
okuma süresi: 6 dak.
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu "3. Uyuşturucuyla Mücadele Haftası 2017" etkinlikleri düzenliyor
A- A A+

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele Günü çerçevesinde geleneksel hale getirdiği "Uyuşturucuyla Mücadele Haftası"nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor.

Bu yıl yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ve Afrodizyak Organizasyon ile işbirliği halinde "Uyuşturucuya Değil Sevgiye Sarılalım" sloganı ile düzenlenecek Uyuşturucuyla Mücadele Haftası etkinlikleri, 26 Haziran'ın Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

GAZİMAĞUSA ETKİNLİKLERİ

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "3. Uyuşturucuyla Mücadele Haftası" Gazimağusa Belediyesi ve bölgedeki sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde perşembe günü yapılacak etkinliklerle başlayacak.

Etkinlik çerçevesinde saat 18.30'da Gazimağusa Şehitler Anıtı'ndan Namık Kemal Meydanı'na kadar "Uyuşturucuya Karşı Ele Ele" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada yapılacak konuşmaların ardından, sağlıklı yaşam ve birlikte başarma ruhunun ön plana çıkarıldığı dünyanın en popüler halk koşusu olan "Urbanathlon" yarışması yapılacak.
Yoğun iş ve şehir yaşamının stresinden kurtulmak, herkesi spora yöneltmek ve yarışma ile verilecek slogan ile toplumsal farkındalığı yükseltmek adına düzenlenecek etkinlik "Yaşamımızdaki Engelleri Birlikte ve Sevgiyle Aşıyoruz" sloganı ile düzenlenecek. Yarışma Gazimağusa Namık Kemal Meydanı'ndan başlayacak. Gazimağusa'nın tarihi dokusu içerisinde belirlenen 2.5 kilometrelik parkura yerleştirilecek çeşitli engeller, yanında şehrin doğal engellerinin de aşılacağı yarışma, yine Namık Kemal Meydanı'nda tamamlanacak.

Yaş sınırı olmaksızın bireysel ve takım kategorilerinde yapılacak yarışma sonunda dereceye girecek olanlara kupa ve madalyalar takdim edilecek. Yarışmayı tamamlayan en genç ve en yaşlı kişiye de özel ödül verilecek.
Etkinlik çerçevesinde Namık Kemal Meydanı'nda Çocuk Şenliği de düzenlenecek. Çocukların yaşamlarında ve gelişmelerinde çok önemli yeri olan oyun ihtiyaçlarının karşılanması adına Namık Kemal Meydanı'nda "Timsah" "Güreş Ringi", "Yapışma Duvarı" "Rodeo", "Glatyatör" ve benzeri oyun gurupları yerleştirilecek. Burada çocuklara yönelik oynarken ve eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Katılımcı çocuklara pamuk şeker, buzlaş ve mısır armağan edilecek.

"YAŞAM ÖĞRENDİKÇE GÜZEL" GEZİSİ

Etkinlikler çerçevesinde geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik olarak 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında "Yaşam Öğrendikçe Güzel" sloganı ile gezi düzenlenecek.

Tatlısu Belediyesi ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek ve yaklaşık 35 çocuğun katılacağı etkinlik Lefkoşa, Gazimağusa ve Karpaz bölgesini kapsayacak.

Gezinin birinci günü ilk olarak Kırklar Türbesi, İncirli Mağara ziyaret edilecek. Ardından Gazimağusa ve Karpaz'daki tarihi ve doğal güzellikleri kapsayan bir güzergah izlenecek.

Gece ise Yenierenköy'de bulunan etkinliğin sponsorları arasında yer alan Teresa Otel'de konaklanacak. Burada çocuklara açık hava sineması eşliğinde çocuk gelişiminin ön planda tutulduğu film izletilecek, ardından sohbet toplantısı gerçekleştirilecek.

1 Temmuz'da ise sabah Yeni Erenköy'den hareket edilerek İskele'deki Royal Riding Club'a geçilecek. Burada çocuklara binicilik sporu ve at sevgisinin önemi üzerinde eğitim verilecek, ardından çocuklara buradaki atlara binme şansı verilecek.

İskele Royal Riding Club'daki etkinliğin ardından Tatlısu'ya geçilecek. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'ın da desteği ile, geziye katılan çocuklarla, Tatlısu çocuklarının katılımı ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İlk etkinlik Tatlısu'daki Minia Kıbrıs'ta yer alacak. Burada çocuklara çeşitli ipuçları verilerek Minia Kıbrıs'ta yer alan minyatür eserlerin bulunması istenilecek.

Daha sonra geziye katılan gurup ile Tatlısu çocuklarının katılımı ile Tatlısu Belediyesi Sahili'nde ödüllü Survivör Yarışması düzenlenecek.
Buradaki etkinlik çocuklara verilecek yemekle son bulacak.

LEFKOŞA SURLARİÇİ

"Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" etkinliklerine 2 Temmuz Pazar Günü Lefkoşa Selimiye Meydanı'nda düzenlenecek "Çocuk Şöleni" ile devam edilecek.

Selimiye Meydanı'na "Timsah" "Güreş Ringi", "Yapışma Duvarı" "Rodeo", "Gladyatör" ve benzeri oyun grupları yerleştirilecek. Burada çocuklara yönelik oynarken ve eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Katılımcı çocuklara pamuk şeker, buzlaş ve mısır armağan edilecek. Sihirbaz eşliğinde çeşitli aktiviteler de yer alacak.

"SEVGİ MAĞARASI" AÇILIŞI

Uyuşturucuyla Mücadele Haftası'nın kapanış etkinliği 3 Temmuz Pazartesi günü Çatalköy'de yapılacak.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun Çatalköy Belediyesi ve Gancelli Sevgi Atölyesi ile işbirliği halinde "Sokaktaki Çamura Bulaşma" sloganı ile düzenledikleri ve yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte üretilen seramiklerin yerleştirildiği "Sevgi Mağarası"nın açılışı saat 19.30'da yapılacak.

Başbakanlık açıklamasında, "Sokaktaki Çamura Bulaşma gibi çok anlamlı bir sloganla gerçekleştirilen etkinliğin bir eseri olan ve bu alanda dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan Sevgi Mağarası uyuşturucuyla mücadelede toplumsal farkındalığın yükseltilmesinin çok anlamlı ölümsüz bir sembolü olacak. Burada sevginin çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü risklerden korumada ne kadar önemli bir değer olduğunun mesajı verilecek" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.