İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı'dan güvenlik vurgusu!

Akıncı'dan güvenlik vurgusu!

Bu sabah başlayan Kıbrıs Konferansı'nın ilk oturumunda söz alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında 4 noktaya değindi.

Yayın Tarihi: 28/06/17 22:08
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı'dan güvenlik vurgusu!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Canan Onurer - Ulaş Barış - Crans Montana

Bu sabah başlayan Kıbrıs Konferansı'nın ilk oturumunda söz alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında 4 noktaya değindi.

Tüm tarafların gerçekleştirdiği konuşmalarda Mont Pelerin 3'tek kayda alınan bilinen pozisyonlarını ifade ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ortaya koyduğu 4 madde ise şöyle:

'1. 1963-1974 döneminde yaşanan geçmiş deneyimlerin, Kıbrıs Türk halkının güvenlik algı ve ihtiyacını belirleyen ana faktörlerden biridir.

  1. Günümüz dünyasında uluslararası örgütlerin savaş ve çatışmaları sonlandırıp barışı sağlama konusundaki performansı ortada ve yetersizdir.
  2. Kıbrıs Türk halkı, güvencesini Türkiye olarak görmektedir.
  3. Güney Kıbrıs'ta başta Enosis plebisitinin okullarda anılması kararı ve ELAM saldırıları Kıbrıs Türk halkında tehdit algısı oluşturmaktadır'

Akıncı ilk oturumda yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: 'İki kurucu devletin eşit statüsüne ve iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı yeni bir federal ortaklığın işlevsel ve sürdürülebilirliği için, geçmişteki gibi tek taraflı yıkılmasına neden olabilecek girişimlerin mümkün olmaması için de, bu yöndeki yıkıcı girişimleri caydırıcı bir tedbire ihtiyaç vardır.

Güvenlik ve Garantiler konusunun Kıbrıs müzakereleri tarihinde ilk kez ele alınması ve detayları ile birlikte değerlenidirilmesi Türk tarafının süreçteki yapıcı niyetini göstermesi açısından önemli bir gelişmedir'

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.