İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

#unitecyprusnow üyeleri Crans Montana'da... "Liderleri destekliyoruz, çözüm istiyoruz"

#unitecyprusnow üyeleri Crans Montana'da... "Liderleri destekliyoruz, çözüm istiyoruz"

#unitecyprusnow platformundan dokuz kişi ve yarından itibaren on kişi, önümüzdeki pazara kadar her gün, Kıbrısla ilgili konferans çalışmalarının yapıldığı toplantı salonu dışında bulunmaya devam edecek.

Yayın Tarihi: 29/06/17 07:40
okuma süresi: 4 dak.
#unitecyprusnow üyeleri Crans Montana'da... "Liderleri destekliyoruz, çözüm istiyoruz"
A- A A+
#unitecyprusnow platformundan dokuz kişi ve yarından itibaren on kişi, önümüzdeki pazara kadar her gün, Kıbrısla ilgili konferans çalışmalarının yapıldığı toplantı salonu dışında bulunmaya devam ederek ve "Sözünüzü tutunuz, Kıbrıs'ı yeniden birleştiriniz", "Hemen şimdi çözüm", "Anastasiades Akıncı Kıbrıs'ın geleceği sizin elinizdedir", "??????, yeter, enough", yazan panolar ve "??????, Barış" yazan bayraklar taşıyarak, Crans-Montana'dan bekledikleri sonuçları ve iki lidere desteklerini dile getirecekler.

10 platforma üyesinin İsviçre'ye gidiş masrafları, ortak #unitecyprusnow platformun kendi talepleri üzerine, bağışta bulunan Stelios İoannis Vakfı tarafından karşılanıyor. İki platform üyesinin yaptığı açıklamaya göre, sabah beldeye gelen Espen Barth Eide, içinde bulunduğu arabayı durdurarak, onlarla biraz sohbet ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Andromahi Sofokleous, "liderlere, Kıbrıs halkının buradan iyi sonuçlarla ayrılmalarını beklediklerini göstermek için burada bulunuyoruz. Liderler yalnız değildirler. Kıbrıslılar süreci yakından izliyor ve liderler bu sürecin kaybolmasına izin veremezler. Biz, sembolik olarak, onlara, Kıbrıs'ta her iki toplumun da ortaklaşa kabul edeceği bir çözüm ve barış istediğimizi göstermek için buradayız" dedi.

Her gün Kıbrıs'ta yapılan etkinliklerin tüm medya tarafından verilmemesini değerlendirmesi istenilen Sofokleous, bunun halka ulaşmak konusunda bir sorun olduğunu söyleyerek, "aynı anda bu girişim, bu platform öyle bir güce sahip oldu ki tüm medya tarafından yayınlanmasa bile, sosyal medya ağı aracılığıyla tüm insanlara ulaşabilir" dedi. Her gece Ledra Sokağı sonunda bulunamayan pek çok kişiden destek mesajları aldıklarını duyuran Sofokleous, "bize Kıbrıs'ın sesi olduğumuzu söylüyorlar ve bu da yaptığımız şeye devam etmek için bizi teşvik ediyor" dedi.

Açıklamalarda bulunan Kemal Baykalı ise, "çözümün kolay olmadığını biliyoruz, ancak liderlerimiz, Kıbrıslıların çoğunun beklentisine yanıt verecek bir anlaşmaya varabilirler. Ayrıca, ortak kabul edilebilir bir formül bulunması için, gerekli tavizlerin verilmesi gerektiğine inanıyorlar. Ve bu yapılabilir" dedi.

"İki lider şimdiye kadar önemli bir ilerleme kaydetti ve bir anlaşmaya varabilirler" diye devam eden Baykalı, bunun son fırsat değil, çözüm için daha iyi bir fırsat olduğunu düşünmeyi tercih ettiklerini söyledi ve "ne olacağını bilmiyoruz bu nedenle bazıları bunun son fırsat olduğunu düşünüyor, ama mevcut durum Kıbrıs'ın lehine değildir" dedi.

Kıbrıslıların çoğunun çözümün lehine olduğu inancını dile getiren Baykalı, bu defa referanduma gidecek bir çözüm olması durumunda, vatandaşların bu sürece daha dâhil olduklarını vurguladı ve halkın artık sosyal medya ağları aracılığıyla doğrudan ve daha net bilgilendirildiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.