İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Parmak izi yakalattı

Parmak izi yakalattı

Mağusa'da, Narkotik ekiplerinin 3 ay önce düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile bağlantısı tespit edilen Dilek Şimşek, yeniden tutuklandı.

Yayın Tarihi: 29/06/17 09:09
okuma süresi: 3 dak.
Parmak izi yakalattı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da, Narkotik ekiplerinin 3 ay önce düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile bağlantısı tespit edilen Dilek Şimşek, yeniden tutuklandı.

Narkotik ekiplerinin Mağusa'da, 23 Mart 2017'de düzenlediği operasyonda 23 gr 526 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklanan ve suçla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılan Dilek Şimşek, yeniden tutuklandı.

Polis, yapılan analizler sonucu 549 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu maddenin muhafaza edildiği kağıt parçasında Şimşek'in parmak izini tespit etti.

İkinci kez "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Şimşek, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

SOL EL, ORTA PARMAĞININ İZİ BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın, mahkemede verdiği ifadesinde, 23 Mart 2017'de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Neşe Sokak, No: 1, Maraş adresinde yapılan aramada Osman Özbayır'ın yırtarak yere döktüğü poşette toplam 14 gr 350 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde, Osman Kapsıl'ın tasarrufunda 7 gr 940 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde, Özcan Saymen'in tasarrufunda tütünle karışık 397 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde, Hüseyin Öbayır ve zanlı Dilek Şimşek'in bulunduğu odadaki komodin üzerinde de beyaz renk kağıt içerisinde 549 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını hatırlattı.

Osman Özbayır, Osman Kapsıl ve Özcan Saymen'in olay ile ilgili olarak daha önce mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandıklarını ifade eden Arkın, komodin üzerinde bulunan ve içerisinde 549 mlgr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit edilen beyaz renk kağıt üzerinde yapılan parmak izi araştırması yapıldığını ve sonuçların çıktığını belirtti. Arkın, gelen rapora göre kağıt üzerinde zanlı Dilek Şimşek'e ait sol el orta parmağının izinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Şimşek'in 27 Haziran'da tespit edilerek tutuklandığını belirten Arkın, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATA BAĞLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Dilek Şimşek'in yurt dışına çıkışını yasaklayarak zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Hacımulla, ayrıca KKTC vatandaşı 1 kefilin 60 bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.