İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Polise şikayetçi oldu, kendi tutuklandı

Polise şikayetçi oldu, kendi tutuklandı

Mağusa'da Fabio Shipping isimli şirketin işletmecisi Lokman Elias, yük manifestosunu sahtelediği gerekçesiyle tutuklandı.

Yayın Tarihi: 14/07/17 07:44
okuma süresi: 3 dak.
Polise şikayetçi oldu, kendi tutuklandı
A- A A+

Kıbrıs Postası – Nadire Bahadi

Mağusa'da Fabio Shipping isimli şirketin işletmecisi Lokman Elias, yük manifestosunu sahtelediği gerekçesiyle tutuklandı.

Mağusa'da Fabio Shipping isimli şirketin işletmeciliğini yapan Lokman Elias, 2014 yılı içerisinde yük manifestosunu sahteleyerek tedavüle sürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

"Polise yalan bilgi verme", "Evrak sahteleme" ve "Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme" suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Elias tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

ARAŞTIRMADA EVRAK SAHTELEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Bulut, zanlı Lokman Elias'ın 2016 yılında Mağusa Polis Müdürlüğüne giderek ithalat ve ihracat yapan "Fabio Shipping" isimli iş yerinin işletmecisi olduğunu ve 2014 yılı Şubat ayı içerisinde başka bir şirkete gemi ile gönderilen yükün acentesi olduğu halde 2011 yılı içerisinde bu malın geri getirilmesine rağmen başkası tarafından yurt dışına gönderildiğini, bunun kendisinin izni dışında gönderilemeyeceğini söyleyerek bu konu hakkında araştırma yapılmasını istediğini belirtti.

Zanlının yazılı ifadesi ve talebi doğrultusunda Serbest Liman Müdürlüğü'nde araştırma yapıldığını belirten Bulut, araştırma esnasında Serbest Liman Müdürlüğü'nde 2514 numaralı kargo manifestosunu gösteren ve sahte olduğu anlaşılan üzerinde mührün ve imzanın printer çıktısı olduğu ve yanında 24 Şubat 2014 tarihinin olduğu bir evrak bulunduğunu açıkladı.

Bulut, konu evrakın incelenmek üzere Polis Genel Müdürlüğüne gönderildiğini ifade ederek, konu evrak üzerinde inceleme yapıldığını ve mührün sahte olduğu, printer çıktısı olduğu ve üzerine ıslak kalem ile gidildiğinin anlaşıldığını açıkladı. PGM'den gelen uzman raporunda evraktaki sahteciliğin zanlının elinden çıktığının tespit edildiğini belirten Bulut, Elias'ın dün Mağusa'da tespit edilerek tutuklandığını, yürütülen soruşturmanın tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığının olmadığını söyleyerek Lokman Elias'ın teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu, zanlı Lokman Elias'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren mahkeme, KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.