İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Uyuşturucu zanlısı polisi görünce hassas teraziyi iç çamaşırına sakladı

Uyuşturucu zanlısı polisi görünce hassas teraziyi iç çamaşırına sakladı

Mağusa'da Rami Khazaal'ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu bilgisi alan Narkotk ekipleri önceki gece operasyon düzenledi.

Yayın Tarihi: 19/07/17 08:21
okuma süresi: 4 dak.
Uyuşturucu zanlısı polisi görünce hassas teraziyi iç çamaşırına sakladı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Nadire Bahadi

Mağusa'da Rami Khazaal'ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu bilgisi alan Narkotk ekipleri önceki gece operasyon düzenledi.

Operasyon sonucu yaklaşık 34 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, Lübnan uyruklu 2 üniversite öğrencisi Rami Khazaal ile Sami Yousef Hubeish tutuklandı.

Dörtyol köyü yakınlarında tespit edilip polis araçları ile önü kesilerek durdurulan zanlı Rami Khazaal'ın tasarrufunda uyuşturucu maddenin yanında üzerinde yapılan aramada ise polisi görünce iç çamaşırına gizlediği ve uyuşturucu madde satışında kullanıldığı düşünülen hassas terazi de bulundu.

Dün "Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf" suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargııç karşısına çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

SATIŞA HAZIR UYUŞTURUCU MADDELER BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 17 Temmuz 2017 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından edinilen bilgide zanlı Rami Khazaal'ın tasarrufuna uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Khazaal'ıın saat 21:20 sıralarında MM 886 Z plakalı kiralık aracı ile Dörtyol Polis Karakolu önlerinde tespit edildiğini belirten Özdesoy, söz konusu aracın polis araçları ile önü kesilerek zanlının alı konulduğunu söyledi. Araçta yapılan aramada şoför kapısındaki boşlukta bulunan bel çantasında naylon ve foile sarılı 1 buçuk gram hintkenevirinin bulunup emare alındığını söyleyen Özdesoy, zanlının üzerinde yapılan aramada ise iç çamaşırı içine gizlenen 1 adet hassas terazinin bulunduğunu açıkladı.

Zanlının Mağusa'daki evinin ziyaret edildiği zaman zanlı Sami Yousef Hubeish'in evde olduğunu söyleyen Özdesoy, söz konusu zanlının üzerinde yapılan aramada 2 ayrı kağıda sarılı 1 gram hintkeneviri, evin salonunda ise masa üzerindeki gözlük kılıfında muhafaza edilen satışa hazır 9 ayrı kağıt içerisinde toplam 4 buçuk gram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını kaydetti.

UYUŞTURUCU MADDEYİ YOLA FIRLATTI

Zanlı Rami Khazaal'ın Dörtyol bölgesinde durdurulmadan önce dışarıya uyuşturucu madde atmış olabileceğinin düşünülmesi üzerine zanlı Khazaal'ıda beraberlerine alarak bölgede arama yapıldığını belirten polis memuru Özdesoy, aracın durdurulduğu yerin 100 metre gerisinde, refüjde beyaz poşet içinde muhafaza edilen 27 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin daha bulunarak emare alındığını açıkladı. Her iki zanlının da tutuklanmasının ardından zanlı Sami Yousef Hubeis'in poliste ifade verdiğini ve söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Khazaal'dan aldığını söylediğini belirten Özdesoy zanlı Khazaal'ın ise suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Özdesoy, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.