İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlılarından biri cezaevine gitti, diğeri serbest

Uyuşturucu zanlılarından biri cezaevine gitti, diğeri serbest

Mağusa'da Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 34 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan iki üniversite öğrencisi aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 26/07/17 09:08
Güncelleme Tarihi: 06/11/20 13:24
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlılarından biri cezaevine gitti, diğeri serbest
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tasarruflarında 34 gram uyuşturucu madde ile hassas terazi bulunan R.K. ile S.Y.H. aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı

Soruşturma amaçlı 7 gündür tutuklu bulunan ve dün tutukluluk süreleri dolan zanlılar yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Lübnanlı üniversite öğrencisi S.Y.H. tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılırken, ülkede yasal bağı olmadığı ortaya çıkan R.K. 2 ayı geçmemek şartı ile davası görüşülünceye dek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

DAVALARINI KABUL ETMEDİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 17 Temmuz 2017 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından edinilen bilgide zanlı R.K.'nin tasarrufuna uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini anımsatarak zanlı R.K. ile S.Y.H.'nin tasarrufunda toplam 34 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını söyledi.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı R.K.'nin aleyhine getirilen "Kanunsuz uyuşturucu madde verme ve tasarruf", zanlı S.Y.H.'nin ise "Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf" davalarını kabul etmediklerini kaydetti.

Zanlı R.K.'nin KKTC'de herhangi yasal bir bağının bulunmadığının ve 7 Mart tarihinden beri ülkede kaçak durumda olduğunun tespit edildiğini belirten Özdesoy, ayrıca zanlı R.K.'nin daha önceden de yine benzer bir suçtan teminata bağlı olduğunu ve bu süre içerisinde yine aynı suçtan yakalanarak mahkeme huzuruna çıkarıldığını belirtti.

Polis memuru Özdesoy zanlı R.K.'nin kaçak statüde olduğu için tutuklu yargılanmasını talep ederken, zanlı S.Y.H.'nin ise teminata bağlanmasını talep etti.

ZANLI HUBEİSH SERBEST

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu zanlı R.K.'nin tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesine karar verirken, zanlı S.Y.H.'nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Süleymanoğlu, ayrıca haftanın 3 günü polis karakoluna giderek imza vermesi yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.