İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Hilmi, eylem hazırlığında: "Lord's Palace'nin verdiği rahatsızlık terbiyesizliğin daniskası"

Hilmi, eylem hazırlığında: "Lord's Palace'nin verdiği rahatsızlık terbiyesizliğin daniskası"

KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Doç. Dr. Turgay Hilmi, çıkardığı gürültüyle Girne halkını bezdiren Lord's Palace Hotel'in diskosu hakkında konuştu.

Yayın Tarihi: 18/08/17 07:40
okuma süresi: 4 dak.
Hilmi, eylem hazırlığında: "Lord's Palace'nin verdiği rahatsızlık terbiyesizliğin daniskası"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Rüstem Tüccar

KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Doç. Dr. Turgay Hilmi, çıkardığı gürültüyle Girne halkını bezdiren Lord's Palace Hotel'in diskosu hakkında konuştu.

"Otelin verdiği rahatsızlık, terbiyesizliğin daniskası" ifadelerini kullanan Hilmi, "Eğer önlem alınmazsa, ben eylem başlatacağım" diye de ekledi.

Ada TV'de yayınlanan ve Mustafa Ertanın'ın hazırlayıp sunduğu Yatırım Ekonomisi programına konuk olan KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Doç. Dr. Turgay Hilmi, son günlerde çok sayıda vatandaşın da şikayette bulunduğu Girne'deki Lord's Palace Hotel'in diskosundan gelen gürültüden rahatsız olduğunu dile getirdi.

Lord's Palace Hotel'in saygı diye bir terimi bilmediğini söyleyen Hilmi, otelin diskosundan gelen gürültünün tahammül edilemeyecek seviyede olduğunu söyleyerek, "Gürültüden, evimdeki bardaklar birbirine vuruyor. Otelden çıkan gürültü, artık saygısızlığın had safhasıdır. 100 kişi eğlenecek diye binlerce insanın uykusundan çalmaya, rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

"TERBİYESİZLİĞİN DANİSKASI!"

O bölgede yaşayan ailelerin mağdur edildiğini ifade eden Hilmi, Çevre Dairesi'nin ölçümlerinin yetersiz kaldığını, eğer çevre halkı rahatsız oluyorsa ölçümlerin hiçbir öneminin olmadığını vurguladı.

Binlerce insanın uykusundan mahrum bırakıldığını söyleyen Hilmi, "Bu, terbiyesizliğin daniskasıdır! Bunun katı bir şekilde kesilmesi lazımdır. Bana Ayia Napa örneği veriliyor. Ancak Ayia Napa sadece eğlence sektörü üzerine kurulmuş bir yerdir. Sen gelip de yerleşim merkezinin ortasına diskotek açarsan ve müziği de sonuna kadar açarsan, senin oradaki halkın gece üçe dörde kadar uyuyamazsa, o zaman burada bir sorun var" diyerek tepkisini dile getirdi.

"ÇEVRE DAİRESİ'NİN VERDİĞİ BİR ŞİKAYET HATTI VAR; ARIYORUM, KİMSE CEVAP VERMİYOR!"

Ne hukukun ne yasanın ne de polisin bu durumun önüne geçebildiğini vurgulayan Hilmi, yaptığı şikayetlerde muhatap bulamadığını da sözlerine ekledi. Hilmi, "Polise şikayet ediyorum, polis topu belediyenin üstüne atıyor. Belediye, Çevre Dairesi'nin üstüne atıyor. Çevre Dairesi, Kaymakamlığın üstüne atıyor ancak çözüm bulmaya dair kimse bir şey yapmıyor. Çevre Dairesi'nin verdiği bir şikayet hattı var. Arıyorum, kimse cevap vermiyor" şeklinde serzenişte bulundu.

Yaşanan olaylar sonucu Çevre Dairesi müdürüyle iletişime geçtiğini de söyleyen Hilmi, eylem hazırlığında olduğunu da sözlerine ekledi.

"EĞER ÖNLEM ALINMAZSA, BEN EYLEM BAŞLATACAĞIM!"

Hilmi, "Çevre Dairesi müdürüyle konuştum ve şu anda düğmeye basmak üzere olduğumu söyledim. Birkaç gün daha bekleyeceğim. Eğer önlem alınmazsa, ben eylem başlatacağım. Eğer eylem yaparsam da bana destek verecek binlerce kişi vardır. Girne, bu ses kirliliğinden son derece rahatsızdır. Bu, resmen halkı tahriktir. Bu, doğru değildir" şeklinde tepkisini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.