İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Hayvan hırsızları Kurban Bayramı'na hazırlanıyor

Hayvan hırsızları Kurban Bayramı'na hazırlanıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaş yavaş yavaş kurbanlık arayışlarına başlarken, her Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bu bayram öncesinde de hayvan hırsızlıkları hız kazandı…

Yayın Tarihi: 22/08/17 07:43
okuma süresi: 7 dak.
Hayvan hırsızları Kurban Bayramı'na hazırlanıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaş yavaş yavaş kurbanlık arayışlarına başlarken, her Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bu bayram öncesinde de hayvan hırsızlıkları hız kazandı…

İskele bölgesinde iki şahsa ait ağıldan çalındığı tespit edilen 10 küçükbaş hayvan tespit edilirken, polis başlattığı soruşturma çerçevesinde üç kardeşi tutukladı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları hayvan hırsızlıklarından dolayı hayvancının Kurban Bayramı vesilesi ile para kazanmayı amaçlayarak emek verdiği 1 yılın çöpe gittiğini söyledi.

Başkan Naimoğulları hayvancının artık hem hırsızlıklardan hem de kundaklama olaylarından mağdur edilmekten usandığını ifade ederek, Kurban Bayramı öncesinde piyasa değerinin altında satılmaya çalışılan kuzu ve oğlaklara dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

Bu dönemlerde özellikle kuzu ve oğlağa rağbetin olduğunu bilen hırsızların fiyatı 800 ile bin lira arası değişen hayvanları çalarak haksız kazanç elde ettiğini belirten Naimoğulları, kuzu ve oğlaklara mezbahaya gidileceği zaman kulak numarası vurulduğunu, bu durumun da hırsızların işini kolaylaştırdığını kaydetti.

Naimoğulları, bu şahısların kendilerinin hayvancı olmadığını bilmeyen kasaplara giderek çaldıkları hayvanları sattıklarına dikkat çekti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaş yavaş yavaş kurbanlık arayışlarına başlarken, her Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bu bayram öncesinde de hayvan hırsızlıkları hız kazandı. İskele bölgesinde 2 şahsa ait ağıldan çalındığı tespit edilen 10 küçükbaş hayvan tespit edilirken, polis başlattığı soruşturma çerçevesinde 3 kardeşi tutukladı. Kıbrıs Postası'na konuşan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları hayvan hırsızlıklarından dolayı hayvancının Kurban Bayram'ı vesilesi ile para kazanmayı amaçlayarak emek verdiği 1 yılın çöpe gittiğini söyledi. Naimoğulları hayvancının artık hem hırsızlıklardan hem de kundaklama olaylarından mağdur edilmekten usandığını belirtirken, Kurban Bayramı öncesinde piyasa değerinin altında satılmaya çalışılan kuzu ve oğlaklara dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

ÇALINAN HAYVANLAR ARTABİLİR

19- 20 Ağustos tarihinde meydana gelen olayın ardından İskele Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri bölgede yaşanan "hayvan sirkatı" suçu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde İskele bölgesindeki 2 şahsa ait ağıldan hayvan çaldıkları gerekçesi ile 3 kardeş tutuklanırken, çalınan hayvanlar da Mağusa bölgesinde tespit edildi. Polisin başlattığı soruşturma sonrasında hayvan hırsızlığı ile ilgili polise çok sayıda müracaat olduğu, zanlıların civar bölgelerdeki ağıllardan da küçükbaş hayvan çaldıkları öğrenilirken, çalınan hayvan sayısında artış yaşanabileceği edinilen bilgiler arasında.

MAHKEMEYE ÇIKARILMALARI BEKLENİYOR

Yürütülen soruşturma sonrasında hayvan çaldıkları gerekçesi ile Mağusa'da tespit edilen 3 kardeş tutuklanarak sorguları yapılmak üzere önce Mağusa Polis Müdürlüğü'ne ardından İskele Polis Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların bu gün tutukluluk talebi ile İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılması beklenirken, devam eden soruşturma kapsamında tutuklu sayısında artış yaşanabileceği de öğrenildi.

NAİMOĞULLARI: KULAK NUMARASI KONUSUNDA VETERİNER DAİRESİNİ DEFALARCA UYARDIK

Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarının arttığına dikkat çeken Hayvan Üreticileri Birliği Mustafa Naimoğulları, bunun sebebini ağılların hırsızlıklara elverişli durumda olması ve kuzu ile oğlağa mezbahaya gideceği zaman kulak numarası vurulması olarak gösterdi. Birçok bölgedeki ağılların durumunun çok kötü olduğunu belirten Naimoğulları, hayvan hırsızlılarının böyle dönemlerde bu tür ağıları mesken tuttuğunu kaydetti. Hayvancının hırsızlık ve kundaklamalardan artık usandığını belirten Naimoğulları, "hayvancı bazı ağıllar bölgesinde giriş çıkışları kontrol etmek amacı ile güvenlik kamerası taktırarak yaşayacağı zararı en aza indirmeye çalışıyor. Kamera sistemi olmayan bölgelerde de belediyeler ağılların korunması için kamera sistemini faaliyete geçirmelidir" şeklinde konuştu. Bu dönemlerde özellikle kuzu ve oğlağa rağbetin olduğunu bilen hırsızların fiyatı 800 ile bin lira arası değişen hayvanları çalarak haksız kazanç elde ettiğini belirten Naimoğulları, kuzu ve oğlaklara mezbahaya gidileceği zaman kulak numarası vurulduğunu bu durumun da hırsızların işini kolaylaştırdığını kaydetti. "Veteriner Dairesi'ni hayvanlara 1 aylıkken kulak numarası takılması konusunda defalarca uyardık" diyen Naimoğulları, yaşanan hırsızlıklar nedeni ile hayvancının 1 yıllık emeğinin çöpe gittiğini söyledi. Naimoğulları hayvancının mağduriyetinin giderilmesi için tüm ağılların eşit şartlara getirilmesi gerektiğini belirtirken, hırsızlıkların ve kundaklamaların önüne geçilmesi için bölge belediyelerinin de ağıllar bölgesine elektrik ve su getirip alt yapı hazırlaması gerektiğini, ağılların aydınlatılması gerektiğini kaydetti.

PİYASA DEĞERİNİN ALTINDAKİ HAYVANLARA DİKKAT!

Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları kuzunun piyasa değerini kilosu 15 buçuk, oğlağın ise 14 olarak açıkladı. "Ağıllardan 1 yıl boyunca Kurban Bayramı için hazırlanan hayvanları çalan cambazlar hayvanları piyasa değerinin altında veriyor" diyen Naimoğulları, bu şahısların kendilerinin hayvancı olmadığını bilmeyen kasaplara giderek çaldıkları hayvanları sattıklarını belirtti. Gerek kasapları gerekse de şahısları hayvan alırken dikkatli olmaları konusunda uyaran Naimoğulları, hayvan hırsızlığı yapanların artık bu işi meslek edindiğini ifade ederek hayvancının mağdur edildiğini belirtti. Yasada hayvan hırsızlığından yakalananların tutuklanıp mahkemeye çıkarıldığını belirten Naimoğulları, bu işi meslek edinenler için cezaların belirlenirken, üreticinin 1 yıllık emeğinin ve mağduriyetinin de göz önünde tutulması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.