İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ertuğruloğlu, Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti

Ertuğruloğlu, Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıslı Türk sprinter Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti.

Yayın Tarihi: 22/08/17 07:52
okuma süresi: 3 dak.
Ertuğruloğlu, Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti
A- A A+
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıslı Türk sprinter Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede, Hekimoğlu'na antrenörü Celal Keleş de eşlik etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ertuğruloğlu, Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda koşan Hekimoğlu'nun Kıbrıs Türk halkını onurlandırdığını vurguladı.

Ertuğruloğlu, Hekimoğlu'nun Londra'da koştuğu 4x100 metre erkekler mücadelesinin çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, bu başarının ülkedeki gençlere büyük bir örnek ve motivasyon olmasını temenni etti.
Ertuğruloğlu, "Sizi Londra'daki yarışta izlerken Kıbrıs Türk halkı olarak onur ve gurur duyduk. Gençlerimize büyük bir model oldunuz, güzel bir örnek oldunuz. Büyük bir başarı elde ettiniz. Gurur duyuyoruz. Başarılar diliyorum, hedef yeni 'Yiğitcanlar' yetiştirmek gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı olarak bu konuda üzerlerine düşecek her türlü görevi üstlenmeye hazır olduklarını söyleyen Ertuğruloğlu, ülkede birçok yetenekli genç bulunduğuna işaret etti ve bu gençlerin ortaya çıkarılmasının ülke geleceği açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.
Türkiye adına Londra'daki yarışlarda koşan Kıbrıslı Türk sprinter Yiğitcan Hekimoğlu da, yarışta Kıbrıs Türk halkını temsil etmekten gurur ve onur duyduğunu vurguladı.

Hekimoğlu, KKTC'nin ambargolar altında olmasına rağmen kendisini sürekli çalışarak geliştirdiğini ve üst düzey yarışlara ülkesini temsil etmesinin gururunu yaşadığını belirterek, takım sporlarında olmasa da bireysel spor dallarında kendilerini gösterebildiklerini kaydetti.
Yiğitcan ise, "Ülkemi ve gençlerimizi uluslararası üst düzey yarışlara katılarak tanıtmak ve temsil etmek bana onur ve gurur veriyor. Kıbrıs Türk gençliğine örnek olmaktan gurur duyuyorum. Ambargolar altında olsak da ülkemiz adına başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.