İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"İnsanlar ne düşündüğünü söylemeye korkarken ben mücadele tarafında olurum"

"İnsanlar ne düşündüğünü söylemeye korkarken ben mücadele tarafında olurum"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Ak Ocaklar Derneği'nin ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından tepki dolu bir açıklama paylaştı.

Yayın Tarihi: 24/08/17 07:30
okuma süresi: 4 dak.
"İnsanlar ne düşündüğünü söylemeye korkarken ben mücadele tarafında olurum"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Ak Ocaklar Kıbrıs Derneği'nin LTB'yi ziyareti sırasında yaşanan diyalog üzerine derneğin temsil ettiği siyasi hareket ve dünya görüşleri ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını kaydetti. Harmancı, "Açık ve net olarak belirtirim ki bu kadar gazeteci hala daha haklarında ithamname dahi yokken cezaevindeyken, insanlar ne düşündüğünü dahi söylemekten korkarken, ben ancak bunlar için mücadele tarafında olurum" ifadelerini kullandı.

Harmancı'nın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Ben çok daha fazla dedikoduya mahal bırakmadan yarın yapacağım açıklamamı şimdiden yapayım. Bugüne kadar belediyeden randevu isteyen tüm dernekler için çalışma arkadaşlarımıza bekletmeden ve mümkün olan en yakın tarihe randevu vermeleri şeklinde yönlendirmem olmuştur. Genellikle derneklerimizin etkinlikleri için organizasyona katkı veya lojistik destek talepleri vardır. Belediye olarak isim, renk gözetmeksizin arkadaşlarımızın faaliyetlerine imkanlarımız çerçevesinde katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Yine bu minvalde arkadaşlarımız randevu isteyen Ak Ocaklar Kıbrıs derneğine randevu vermişlerdir. Bu arkadaşlar da gelmişler, çok da derinlikli konular görüşmeden de ayrılmışlardır. Giderken de "sen asmazsın başkan ama biz sana derneğin flamasını verelim" demişler ve kendi kameralarından fotoğraf çekmişlerdir. Şimdi, az çok beni tanıyanlar eminim bileceklerdir ki benim ne bu arkadaşların temsil ettiği siyasi hareketle ne de dünya görüşleri ile yakından uzaktan alakam yoktur ve olamazda. Benim bunun aksini ispat için aslında çok fazla bir şey söylememe gerek yok ama bu aşamada söylemekte fayda görüyorum. Gezi Parkı eylemlerine bakan olmadan önce katıldım ama bakan olduktan sonra da katıldım. LGBTQ hareketinin özgürleşme mücadelesini muhalafette de destekledim LTB Başkanı olarak da destekledim, sonuna kadar da desteklerim. Eşitsizlik olduğunu gördüğüm her yerde, dil, din, ırk, renk ayrımı yapmadan, ne muhalefette ne de seçilmiş bir belediye başkanı olarak "acaba orada olursam sonrasında ne olur?"kaygı ve hesapları ile hareket etmedim.

Türkiye'nin adadaki bürokrasisi ile medeni ilişkiler dışında bir ilişkim olmadı, kurumsal faaliyetler dışında ne onlar bana ne de ben onlara herhangi bir konuda "salık" vermedik. Dilimin döndüğünce bugüne kadar gördüğüm özgürlük ve demokrasi dışı uygulamalara makamım ne olursa olsun ses verdim, verilmesi gereken her yerde de veririm. Bence konu şu, muhalefette iken aslan kesilip de iktidarda bunların urubunu yapmak, yapabilmek. Açık ve net olarak belirtirim ki bu kadar gazeteci hala daha haklarında ithamname dahi yokken cezaevindeyken, insanlar ne düşündüğünü dahi söylemekten korkarken, ben ancak bunlar için mücadele tarafında olurum. Herkese iyi akşamlar"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.